TROJKA KOJOM JE JOKIĆ PRESUDIO ŠAMPIONU JE BILA SVE SAMO NE OBIČNA: I Durent i Ker, ma svi su pričali o njoj! (VIDEO)
Nikola Jokić pogađa trojku koja je presudila Golden Stejtu, Foto: Printscreen/Youtube/Ximo Pierto

Ključni momenat

TROJKA KOJOM JE JOKIĆ PRESUDIO ŠAMPIONU JE BILA SVE SAMO NE OBIČNA: I Durent i Ker, ma svi su pričali o njoj! (VIDEO)

Situacija iz koje je postignuta je potpuno neuobičajena na košarkaškim terenima

Objavljeno:

Nikola Jokić je presudio NBA šampionu i doneo veliku pobedu Denveru, a navijačima neizmernu radost u duelu protiv Golden Stejta.

Srpski košarkaš bio je ključna figura meča kada je pogodio trojku pri rezultatu 104:104, za koju se ispostavilo da je bila ključna, jer Voriorsi od nje nisu uspeli da se oporave.

Pogotovo je bio interesantan način na koji je ona postignuta i to je upravo bila glavna tema među svim učesnicima meča nakon završetka.

Geri Heris je krenuo na zakucavanje, ali mu se na tom putu isprečio Kevin Durent koji je ostavio u uglu samog Jokića, a lopta je nekim čudnim putem umesto u koš ili negde na obruč produžila pravo u ruke Srbinu koji ju je hladnokrvno odapeo iza linije 7,25 i pogodio.

- Ma, kakvo zakucavanje. Ja sam išao na asistenciju i od toga neću da odustanem - poručio je kroz smeh Heris novinarima, a o toj situaciji se izjasnio i Kevin Durent.

- Bio je to veoma važan pogodak. Denver je, generalno govoreći, pogađao kada je bilo najbitnije. Ja sam blokirao Herisa, stvarno jesam, ali to vam je košarka... ne možete baš da utičete na to kako će se lopta odbiti.

Trener "ratnika" Stiv Ker nije imao dilemu da je to bio ključni momenat utakmice.

- Jokićeva trojka je bila izuzetno bitna. Ključna. Mi smo se dobro branili tada, Durant je sprečio Herisa da zakuca, ali, eto... Lopta je otišla gde je otišla i pred kraj napada smo primili trojku. Dešavaju nam se takve stvari u poslednje vreme. Pokušavamo da to otklonimo, ali nam se i dalje dešava.

A Jokić? On je kao i uvek skroman i ne pridaje previše značaja tome, pa je ponovo posle meča isticao da je pobeda proizvod timske igre i timskog rada.

BONUS VIDEO: Aplauz Delija za povređenog Gagića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.