Čanak: U utakmicama poput derbija ne smeš da primaš onakve poene! Alimpijević: Gajimo razmišljanje da je normalno igrati bez 2 igrača!(FOTO)
Foto: Beta

treneri rekli svoje

Čanak: U utakmicama poput derbija ne smeš da primaš onakve poene! Alimpijević: Gajimo razmišljanje da je normalno igrati bez 2 igrača!(FOTO)

Svoje utiske sumirali su i šefovi stručnog štaba najvećih rivala

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde slavili su i u drugom ovosezonskom Večitom derbiju protiv Partizana u ABA ligi.

Ekipa Dušana Alimpijevića pobedila je sa 86:74, a trener aktuelnog lidera dao je svoje mišljenje.

- Kao i posle prvog derbija, izuzetno sam srećan posle ovakvih utakmica i pobeda. Pobede koje znače za tim, za klub, za naše navijače i iz tog razloga sam srećan, jer kupuje dodatni mir za nastavak sezone. Mnogo puta sam to rekao, ali moram da ponovim, ali želim da dam značaj. Želim da pričam o 12 momaka koji su bili na utakmici. Mnogo puta se pokazalo da kada god imali vremena za neku seriju treninga, pravili smo velike pobede, igrali dobre utakmice i dolazili do fantastičnih rezultata. Još jednom smo potvrdili dobar rad iz prethodnog perioda. Došli smo u ritam i gajimo stil razmišljanja da je potpuno normalno što fale dva igrača, kako statistički, tako i igrački za naš tim. Po meni nije normalno da bez Antića i Feldina kao očekivano pobedimo. Da, kvalitetniji smo, ali košarka je nešto drugo, nije papir koji potvrđuje stvari. Partizan tražeći nove igrače pokušava da održi svoju ambiciju za plej-of i da ih ostvari. Iz svega toga sam zadovoljan kako smo se ponašali, kako igrali. Kao i u prvom derbiju sitne stvari su bile značajne, a tako i u ovom derbiju - istakao je Alimpijević.

- Čestitam Zvezdi na pobedi. Mislim da smo (Tejlora) Ročestija i (Milka) Bjelicu kontrolisali tokom većeg dela, jer smo njih prepoznali kao najveću opasnost. Iznenadili su nas (Ognjen) Dobrić i (Matijas) Lesor koji su dali neke poene, ali u utakmicama ovakvog tipa ne smeš da primiš takve poene. Oko 26, 27 minuta smo imalu kontrolu utakmice, odnosno bili smo u njoj, ali smo opet reagovali kao na nekim utakmicama ranije... Usledile su greške u odbrani. Pokušavali smo da vratimo brzim napadom, ali je to protiv evroligaške ekipe propast - objasnio je Čanak.

BONUS VIDEO: Veličković bodri saigrače na terenu posle poraza u derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.