Iz Humske stiže paljba po Pekoviću i Mijailoviću: Jedan je bio distributer državnog novca, a drugi glumi predsednika! (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

jake reči!

Iz Humske stiže paljba po Pekoviću i Mijailoviću: Jedan je bio distributer državnog novca, a drugi glumi predsednika! (VIDEO)

Jedna neodrživa situacija koja jedino održiva pod uslovom da imate ultra bogatog čoveka koji je spreman da na tu sekciju baci određeni broj miliona evra svake godine, znajući da mu se novac neće vratiti, objasnio je Pantić koliko je nezahvalna evropska košarka, ne samo prema našim, već prema svim ostalim klubovima

Objavljeno:

Voditelj "Partizanovog vesnika" i novinar Željko Pantić, osvrnuo se na nekoliko stvari vezanih za Partizan, njegovu fudbalsku i košarkašku sekciju, a posebno na bivše i sadašnje predsednike.

Za početak, potvrdio je svoj stav o privatizaciji košarkaškog kluba i da je to dobra stvar, jer u ovakvim uslovima, koncept finansiranja je neodrživ, kao što se pokazalo.

- Privatizacija bi donela nešto novo i opipljivo, pogotovo u slučaju košarkaškog kluba Partizan. Jer ako pogledamo... Koncept finansiranja košarke je neodrživ ne zbog neke naše lokalne nesposobnosti, već zbog nakaznog sistema finansiranja evropske košarke, na kratkoročno eliminisanje košarke sa ovih prostora iz elitnog takmičenja koje se zove Evroliga. Sad u celoj ABA ligi samo jedan igra Evroliga. Sad vidimo i u primeru Zvezde, da što bolje igrate, to brže propadate. Nekako deluje apsurdno, ali je tako. Da je Partizanova propast počela posle "fajnal-fora"... Tako i sada, Zvezda ne može da napuni halu "Pionir" protiv Himkija, iako je sve tu u igri. Jedna neodrživa situacija koja jedino održiva pod uslovom da imate ultra bogatog čoveka koji je spreman da na tu sekciju baci određeni broj miliona evra svake godine, znajući da mu se novac neće vratiti - objasnio je Pantić koliko je nezahvalna evropska košarka, ne samo prema našim, već prema svim ostalim klubovima.

Nakon toga, Pantić se osvrnuo na košarkaški klub, njegovog novog predsednika Ostoju Mijailovića, kao i jednog bivšeg čelnog čoveka crno-belih, Nikolu Pekovića.

Košarkaši Partizana slave pobedu nad Zadrom
Košarkaši Partizana slave pobedu nad Zadromfoto: Vladimir Sporčić

- Ovo što mi sad imamo, da neki limar iz Čačka glumi predsednika Partizana, da on sad ovde spašava Partizan... On je ovde doneo 500 hiljada evra i tako dalje. Tako da veliki broj navijača uopšte ne želi da se klub takmiči, ovakav kakav jeste. Prosto jedna velika sramota, neko dovodi neke ljude, koji ne bi mogli da budu ni portiri u neka srećnija vremena. Znate i sami, znači, ljudi, očigledno nedorasli za svih sedam padeža srpskog jezika, a kamoli da budu predsednici Partizana. Mislim da tu treba tražiti nekoga, a to što je uradio Nikola Peković, to je druga tema. Peković je imao dug prema Partizanu, njega je Partizan stvorio. Imao je ugovor koji ga je kvalifikovao kao nekog ko može da spasi Partizan, ali je umesto toga postao distributer državnih para. Milioner predsednik kluba, a klub dobija milion i po evra godišnje. Evo vidite, fudbalska sekcija nije dobijala taj novac pa kako radi sad? Kakve rezutlate beleži? - istakao je Pantić.

BONUS VIDEO: Intervju Ostoja Mijailović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.