OBRADOVIĆ U NJEMU VIDI ČUDO! Leteća NBA mašina potpisuje na leto za Partizan?
Željko Obradović, Foto: Starsport/montaža/D.T

atleta

OBRADOVIĆ U NJEMU VIDI ČUDO! Leteća NBA mašina potpisuje na leto za Partizan?

ŽOC stvara NBA Partizan?

Objavljeno: 21:55h

Stigao je Alen Smajlagić u Partizan u leto 2021. godine sa oreolom NBA košarkaša!

Dres Golden Stejta je zamenio Partizanovim u isto vreme kada se i Željko Obradović nakon 30 godina vratio u klub sa kojim je 1992. godine osvojio trofej šampiona Evrope - jedini u istoriji crno-belih.

U pripremnim mečevima Smajlagić je pokazao o kakvom talentu i atleti je reč. I na startu sezone 2021/2022, srpsko krilo je uz Kevina Pantera i Zeka Ledeja bio lider Partizana.

1 / 8 Foto: Starsport

Nažalot po Smajlagića i Partizan, usledio je niz neugodnih povreda sa kojima se krilni košarkaš dugo borio.

Njegova druga sezona u crno-belom dresu počela je "kilavo", ali je vremenom uz Matijasa Lesora postao ubitačan tandem pod košem koji je terorisao sve timove u Evroligi. Real Madrid ga najviše pamti u TOP 8 Evrolige kada je leteo po terenu. Takođe, bio je i jedan od najboljih u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde gde je nosio svoj tim do prvog trofeja regionalnog takmičenja nakon 10 godina posta.

Ipak, Smajlagića je letos sačekao težak virus koji ga je dugo odvojio od parketa. Izgubio je veliki broj kiograma što se u tekućoj sezoni odrazilo i na njegov učinak na parketu, kao i učestale sitne povrede...

Baš iz tih razloga Smailagić nije na očekivanom nivou, baš onom na koje je navikao Grobare. "Leteći Smajli" je ostvario jako tanak učinak u Evroligi ove sezone i možda je upravo on, uz još neke pojedince, krivac za lošije partije Partizana u Evropi.

Statistika Alena Smajlagića u Evroligi ove sezone
Statistika Alena Smajlagića u Evroligi ove sezonefoto: Printscreen/Euroleague.net

Smajlagiću na leto ističe ugovor sa Partizanom i pitanje je da li crno-beli na tržištu mogu naći domaćeg košarkaša sa NBA performansama koje poseduje Smailagić?

U Partizanu svakako veruju u ovog momka, a ako bude zdrav i spreman, vrlo lako ga ponovo možemo gledati kako leti i zakucava, uz mekan šut za tri poena koji ga izdvaja u Evropi. Tačno je da mu ugovor ističe, a na Partizanu je da sedne za sto sa srpskim krilom i nekako ga ubedi ostane deo čete Željka Obradovića.

Bonus video:

00:21

Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.