Ovako je Željko Obradović govorio o čoveku koji je izdao Partizan i okrenuo mu leđa!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

Sramota

Ovako je Željko Obradović govorio o čoveku koji je izdao Partizan i okrenuo mu leđa!

Bruka šta je uradio crno-belima

Objavljeno: 17:19h

Došao je kao veliki prospekt u Partizan, a crno-bele je iznenada napustio i preselio u NBA ligu u martu ove godine.

Tristan Vukčević, talentovani srpski košarkaš, dočekan je u Partizanu od strane trenera, saigrača i navijača kao da je dete crno-belih. Svuda ljubav i podrška, što je sam Tristan više puta isticao tokom prošle sezone.

Tristan Vukčević
Tristan Vukčevićfoto: Starsport©

Društvenim mrežama često kruži i jedna od proslava gde ceo tim Partizana peva i skače od sreće, kao i Tristan, koji je opet nakon odlaska u Vašington, stigao da "pljune" na klub u kome je doživeo mnoge lepe stvari, onu pravu sportsku priču:

- Dogodilo se mnogo stvari, ne želim da ulazim previše u detalje. Ali nisam mnogo igrao i zbog toga se nisam osećao prijatno. Bila je to moja odluka, nije mi se sviđalo u Partizanu. Proveo sam tamo dve veoma loše godine. Kada se ukazala prilika, rekao sam: Baš me briga, platiću i to je to. Dogodilo se mnogo stvari, ne želim da ulazim previše u detalje. Ali, nisam mnogo igrao i zbog toga se nisam osećao prijatno - rekao je Vukčević.

O Željku Obradoviću je imao samo reči hvale:

- Mnogo mi je pomogao, uvek lepo govorim o njemu. Imao sam 18 godina kada sam došao i to što sam imao priliku da vidim košarku negde drugde mi je zaista pomoglo, mogu tako da kažem - istakao je Vukčević za "Mundo Deportivo".

Tristan Vukčević
Tristan Vukčevićfoto: Starsport©

Da li je problem bio u maloj minutaži, ili nečemu drugom, teško da ćemo saznati. Vukčević je rekao sve najgore o Partizanu i to ostati upisano...

Trener Partizana Željko Obradović u nekoliko navrata je isticao talenat Vukčevića u napadu, ali i očigledne nedostatke u defanzivi. Tako je bilo i nakon Fenerbahče u Areni:

- Tristan pomaže ekipi u napadu, odmaže u odbrani. Prosto i jednostavno. Pogodio je sve što je šutnuo, a odbrambeno, mora da se probudi i da ima neuporedivo veću želju. Pričam istu priču sa njim godinu i po dana. Konkretno, svaki trening, da mora da bude agresivniji, ne sme lak poen da primi, ima faul, napadaju ga. Ovo se ozbiljno priprema - istakao je Obradović u novembru 2023. godine.

Tokom osmine finale plej-ofa ABA lige prošle sezone, Partizan je doživeo šokantan poraz od SC Derbija u Pioniru, a pre tog meča Tristan je ispario i otišao u Ameriku. Obradović tada nije imao pojma gde se Vukčević nalazi:

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

- On je u Americi. Ja nemam pojma, nemam pojma gde je. Dobio je dozvolu da ode, i to je to, sve što znam - rekao je Obradović nakon SC Derbija.

Sve u svemu šansa koju je Vukčević dobio u Partizanu nije mala, svi saveti od Željka Obradovića su neprocenljivi, a ljubav navijača Partizana prema Tristanu ostaće samo mrtvo slovo na papiru, jer se ispostavilo da mladi as to nije zaslužio.

Otvorio je evroligašku sezone prošle sezone protiv Albe u prvoj postavi, a crno-beli su oduvani od Albe. Šansu je dobio, ali njegove misli su očigledno sve vreme bile upućene kao NBA ligi.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.