KRAJ JE BIO NEMINOVAN: Zahvalio se navijačima Zvezde na svemu!
Navijači Crvene zvezde, Foto: Starsport©

podrška mu mnogo znači

KRAJ JE BIO NEMINOVAN: Zahvalio se navijačima Zvezde na svemu!

Delije dobro pamte njegove partije

Objavljeno: 11:03h

Jedan od miljenika navijača Crvene zvezde Nejt Volters je u februaru završio profesionalnu karijeru, ali planira da ostane u svetu košarke i oproba se u menadžerskim vodama.

Plej koji je u dva navrata nosio crveno-beli dres želi da se posveti porodici, a otac je dve male devojčice.

- Život mi se definitivno promenio, osetio sam da moram da zatvorim košarkaško poglavlje, bilo je i nekih porodičnih stvari koje su se desile zbog kojih sam osetio potrebu da ovu sezonu provedem kod kuće i to se u međuvremenu pretvorilo u odluku da se penzionišem, da stavim tačku i vidim šta dalje - rekao je Volters u intervjuu za "Mozzartsport".

Plan je da pokrene košarkašku agenciju.

Nejt Volters
Nejt Voltersfoto: Starsport©

- Imao sam dosta vremena da razmislim o tome šta bih mogao i voleo da radim. Moj prijatelj je advokat, on je takođe na raskrsnici karijere, kada razmišlja šta bi mogao dalje, pa razmišljamo da pokrenemo malu košarkašku agenciju i vidimo šta bi moglo da proistekne iz toga. Bavili bismo se transferima igrača preko okeana. Svesni smo da je u pitanju posao u kojem je konkurencija jaka, ali verujem da bih mogao da pomognem jer imam dosta iskustva. Za osam godina prošao sam kroz sedam različitih zemalja, bio sam svuda i zato bih mogao da pomognem igračima da se lakše adaptiraju. Verujem da ćemo krenuti sa tim poslom ovde uskoro.

U Crvenoj zvezdi je proveo dve uspešne godine, a sada je otkrio po čemu će pamiti svoj boravaku Beogradu.

- Kada me ljudi pitaju gde sam najviše uživao u životu i koje mi je iskustvo najviše prijalo, uvek kažem Beograd. Verovatno i zato što sam bio dve godine, ali i zato što volim grad, što su navijači tako strastveni, lojalni. Bio sam u mestima gde navijači nisu tako privrženi klubu, ali Zvezdina publika jako ceni tvoje zalaganje i kada igraš maksimalno, kada se trudiš, bodriće te do kraja - kaže Volters i nastavlja:

- Mučio sam se dosta tokom svoje prve godine u Crvenoj zvezdi. To mi je bio 'dobro došao u Evropu' momenat. Bio sam pre toga u Bešiktašu, ali ovo je definitivno bio stepenik više u svakom pogledu. Tada sam zaista shvatio kakva je evropska košarka, pogotovo na evroligaškom nivou. Ta sezona u Zvezdi mi je zapravo prošla u prilagođavanju na evroligaške uslove, ali je druga bila potpuno drugačija.

Volters u dresu Zvezde
Volters u dresu Zvezdefoto: Starsport©

Onda je dodatno oduševio navijače.

- Počeo sam jako da cenim svoje vreme u Crvenoj zvezdi, shvatio sam koliko je posebno mesto. Dejan (Radonjić) mi je bio trener obe te sezone, bio je jako dobar prema meni, pre svega je verovao u mene i to je stalno pokazivao. Mnogo mi je značilo sve to. Zvezda i Beograd su posebni za mene, voleo bih da se jednog dana vratim i podsetim se kako je sve to bilo.

Sarađivao je sa Radonjićem i u Panatinaikosu.

- S tim što taj boravak u Atini nije bio tako dobar kao u Zvezdi (smeh). On je bio sjajan prema meni. Ta prva godina u Zvezdi zaista mi je bila čudna. Mnogo vremena sam proveo u adaptiranju na evropsku košarku i ni po čemu mi sezona nije bila dobra. I naša saradnja je bila proces. Pred kraj te prve sezone Dejan je počeo baš da mi veruje, dok je moj povratak u Zvezdu posebna priča.

Govorio je o navijačima i "ludoj" atmosferi.

- To mi mnogo znači, pogotovo jer sam bio tamo samo dve godine. To samo pokazuje koliko navijači cene igrače koji se trude i rade mnogo na parketu, da im je stalo. To sam osećao na svakom koraku dok sam bio u Zvezdi, njihovu privrženost i podršku. Pravili su fantastičnu atmosferu i verujem da će tako biti i dalje, baš je bilo zabavno, sa njima iza nas je razlika bila velika. Zato će oni (navijači) imati posebno mesto u mom srcu, kao i Crvena zvezda. Iskreno, voleo bih da sam mogao da ostanem duže u Zvezdi.

Nejt Volters
Nejt Voltersfoto: Filip Plavčić

- Kada govorimo o mojoj prvoj sezoni, definitivno onih mesec dana u kojem smo redom pobeđivali velikane. Tad smo baš igrali sjajno, mnogo zabavno, atmosfera fenomenalna. Tako smo dobro izgledali na parketu, publika je bila presrećna. U mojoj drugoj godini dobro pamtim kup utakmicu u kojoj smo pobedili Partizan. Bila je to prva godina Željka Obradovića, Partizan je uložio dosta novca u tim sa Kevinom Panterom i Zekom Ledejom. Tada se ponovo osetila jaka iskra u rivalstvu dva kluba. Takođe, cela serija za titulu te godine mi je ostala urezana u glavi, sve te utakmice, kao i osvajanje titule u takvom finalu. To su mi najlepše uspomene. Atmosfera u celoj seriji je bila van kontrole. Verujem da je i sada tako, to ću definitivno pamtiti do kraja života.

Da li ti i to nedostaje, košarkaške borbe u takvom ambijentu?

- (Smeh)... Iskreno, ne znam da li mi baš nedostaju takve atmosfere, možda je bilo malo previše za moj ukus, ali je bilo ludo.

Bonus video:

00:22

Teodosić predvodi slavlje Zvezde

(Espreso/Mozzartsport/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.