SPREMA SE KATASTROFA: Prognoze su očajne!
Topić i Teodosić, Foto: Starsport©

otkud sad ovo?

SPREMA SE KATASTROFA: Prognoze su očajne!

Ne može gore od ovoga!

Objavljeno: 13:50h

Mladi košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić je van terena još od početka januara kada je povredio koleno u duelu sa Partizanom.

Uprkos tome što ne igra on se i dalje visoko kotira u projekcijama NBA drafta, ali nije sve tako sjajno.

Džef Gudman, novinar ESPN kaže da će ovo biti najgor draft ikada.

Prema poslednjim predviđanjima koje je uradio "The Ringer", francuski talenat Zakari Risašer će biti izabran kao prvi pik, njegov sunarodnik Aleks Sar kao drugi, dok je Nikola Topić projektovan na treće mesto, prenosi "b92".

Ukoliko se ove procene ispune, Topić bi postao drugi najbolji draftovan igrač koji dolazi iz Srbije nakon Darka Miličića, koji je 2003. godine bio 2. pik na draftu.

Nikola Topić
Nikola Topićfoto: Starsport©

Netipično velika pomeranja na toj listi pokazuje koliko zapravo niko nije siguran u predviđanjima. Tako je pre početka NCAA turnira isti izvor stavio Rida Šeparda na prvo mesto, dok je bek Kentakija sada tek na devetom mestu.

Kevin O‘Konor, novinar "The Ringer", koji je i radio ove projekcije je situaciju slikovito opisao.

- Kada gledam ovogodišnji draft, to je kao da odem u omiljeni restoran i otkrijem da nemaju moje najdraže jelo. Naravno, tu je i dalje mnogo drugih opcija, ali nema one glavne kao što je Viktor Vembanjama bio prošle godine. Ne postoji konsenzus oko toga koji su kandidati najbolji. Timovi će morati da maksimalno iskoriste ono što je na meniju i pronađu talente koji će dopuniti ono što je neophodno njihovim timovima - ističe O‘Konor.

NBA draft će biti održan 26. i 27. juna u "Barklajs centru" u Njujorku. Prvog dana će biti izabrano 30 najboljih igrača.

Srpski košarkaš Nikola Topić je do trenutka povrede beležio u proseku 8 poena, 5 asistencija i tri skoka, a očekujen se da bude spreman za završnicu sezone.

Bonus video:

00:10

Delije, bakljada, Crvena zvezda, Zenit

(Espreso sport/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.