TRISTAN VUKČEVIĆ NEĆE DA IGRA ZA SRBIJU? Bivši košarkaš Partizana ŠOKIRAO! (VIDEO)
Tristan Vukčević, Foto: Starsport©

šok

TRISTAN VUKČEVIĆ NEĆE DA IGRA ZA SRBIJU? Bivši košarkaš Partizana ŠOKIRAO! (VIDEO)

Razbesneo navijače u Srbiji

Objavljeno: 08:00h

Bivši košarkaš Partizana Tristan Vukčević još uvek nije obukao dres nijedne reprezentacije, a svi očekuju da će uskoro zaigrati za Srbiju.

On je odigrao sjajnu partiju u pobedi Vašington Vizardsa nad Milvoki Baksima i odmah privukao pažnju na sebe.

Međutim, ono što je uradio nakon meča se neće nimalo svideti navijačima u Srbiji.

NBA zvezda Janis Adetokumbo je otkrio šta mu je rekao Vukčević nakon meča.

- Prišao mi je i rekao da je Grk. Bilo je to iznenađenje to što je pričao na grčkom. Ima i grčko prezime. Igrao je u Grčkoj nekoliko godina. Razmišlja i o igranju za nacionalni tim, bio bi sjajan dodatak za nas. Igrao je jako večeras. Ima dosta isksutva, mislim da je igrao derbi u Grčkoj , takođe u Partizanu. Definitivno će pomoći Vizardsima i nacionalnom timu - rekao je Adetokumbo.

Podsetimo, mladi košarkaš je nedavno napunio 21 godinu što automatski znači da može da obuče dres "orlova", pošto mu je to prethodno bilo zabranjeno zbog FIBA pravila.

Prema propisima je zabranjen međunarodni prelazak nekog igrača iz jednog kluba u drugi pre 18. rođendana, osim u posebnim slučajevima kada odluku o tome donosi generalni sekretar FIBA. Tristan je kao igrač iz Grčke, jer mu otac ima i grčko državljanstvo, prešao u Real, a jedan od dokumenata potreban da bi FIBA donela pomenutu odluku je da se igrač obaveže da će nastupati za reprezentaciju matične zemlje, odnosno zemlje iz koje prelazi, do 21. godine. Tako je Tristan potpisao da će igrati za Grčku da bi otišao u Real.

Bonus video:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.