BOMBASTIČNA VEST! Crvena zvezda i Partizan dobijaju A licencu Evrolige?
Pi Džej Doužer i rokas Gieidraitis, Foto: Starsport©

lUDNICA

BOMBASTIČNA VEST! Crvena zvezda i Partizan dobijaju A licencu Evrolige?

Večiti ponovo u Evroligi?

Objavljeno: 18:03h

Velike promene se spremaju u Evroligi od kojih bi mogli da profitiraju Crvena zvezda i Partizan.

Nedavno je delegacija Evrolige boravila u Beogradu kako bi saslušala argumente Crvene zvezde i Partizana za dobijanje dugoročne, A licence koja bi mogla da dođe u posed "večitih" već 2026. godine.

Takvu mogućnost najavljuje ugledni "Basketnews" koji se bavio potencijalnim promenama u elitnom evropskom takmičenju koje će, izvesno, nastupiti za dve sezone.

Košarkaški Večiti derbi
Košarkaški Večiti derbifoto: Starsport©

Pored mogućnosti da Zvezda i Partizan dobiju višegodišnje licence, jaki kandidati su i Virtus iz Bolonje, Pariz i Monako.

Postoji ideja da se u Evroligu "uvede" i još jedan izraelski klub i to najverovatnije Hapoel Jerusalim, dok će se veoma ozbiljno razmatrati i slučaj London Lajonsa od kojih elitno evropsko takmičenje već godinama ne odustaje.

Zbog silnih klubova koji bi mogli da dobiju A licencu, neki će je i izgubiti. Pre svega se to odnosi na moskovski CSKA kojem ističe desetogodišnji ugovor (kao i svim ostalim klubovima-vlasnicima) baš 2026. godine.

Trofej Evrolige
Trofej Evroligefoto: EPA

U istom sosu su i Alba i Asvel koji rezultatima na terenu nikako ne pokazuju da zaslužuju da igraju Evroligu. Štaviše, Nemci će najverovatnije naredne sezone da se "spuste" u Evrokup.

Sa druge strane, Evroligi je daleko atraktivniji projekat Pariza nego Asvela koji je nedavno izgradio novu dvoranu koja često nije puna.

I za kraj, tu je Dubai. Naredne sezone će igrati Evrokup, pa naredne tri Evroligu i ukoliko se pokažu kao dostojan klub (kako na terenu, tako i van njega), mogli bi i oni da dobiju A licencu.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espres sport/ALO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.