Alen Smailagić "IZDAO" Partizan kad mu je bio najpotrebniji!
Alen Smailagić i Željko Obradović, Foto: Starsport

Krilni centar Partizana

Alen Smailagić "IZDAO" Partizan kad mu je bio najpotrebniji!

Šta se sa njim dešava?

Objavljeno: 17:50h

Krilni centar Partizana Alen Smailagić, ako na stranu ostavimo težak virus koji ga je prošlog leta odvojio od parketa, priprema za novu sezonu i dresa reprezentacije Srbije, kao i kasnijih povreda tokom tekuće sezone, možemo reći da krilo Partizana u ovom momentu ne zna gde se nalazi.

Isti Smailagić je prošle sezone uništavao Valtera Tavaresa i Real Madrid, bio jedan od boljih u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde, međutim, sa ove distance to deluje kao daleka prošlost.

Alen Smailagić
Alen Smailagićfoto: Starsport©

Smailagić je u ovoj sezoni nekoliko svetlosnih godina daleko od forme iz prošle godine. Tu je zajedno sa Matijasom Lesorom činio fantastičan centarski tandem. Svojim šutem za tri poena i prodorima koji su se najčešće završavali brutalnim zakucavanjima, podizao je tim, ali to nije slučaj ove sezone.

I kada je bio najpotrebniji, u poslednja tri kola Evrolige protiv Baskonije, Real Madrida i Olimpijakosa, pred više od 20.000 Grobara, Smailagić je na parketu delovao tromo, dekoncentrisano i bez energije...

Baš u momentima kada Zeka Ledeja nije bilo na parketu zbog porodične tragedije, očekivalo se da srpsko krilo povuče "parni valjak". Smailagić je u te tri utakmice ubacio svega tri poena i imao četiri skoka! Mizerno za jednog sjajnog momka i bivšeh NBA košarkaša - "izdao" je crno-bele kada im je najviše trebao u završnici Evrolige.

Naravno da su povrede učinile svoje, pošto mladi momak iz Koteža nikako da ostvari konstantu na zdravstvenom polju, međutim, meč protiv Budućnosti (89:83 za crno-bele) minulog vikenda, bio je crveni alarm u očima Željka Obradovića:

Alen Smailagić
Alen Smailagićfoto: Starsport©

- Već sutra sam zakazao trening nekima, pravo sa aerodroma, da vidimo šta se dešava - rekao je Obradović u "Morači"

Radi se o Alenu Smailagiću, Aleksi Avramoviću i Urošu Trifunoviću, preneo je "Maxbet sport".

Da li je ovaj momak dosegao svoje limite ili od Smailagića tek možemo očekivati nove fantastična partije kojima je sebe postavio u sam vrh evroligaškoh četvorki, ostaje nam da vidimo u Budćnosti.

Alen Smailagić
Alen Smailagićfoto: Starsport

Smailagiću na leto ističe trogodišnji ugovor sa Partizanom, a ako nastavi sa ovakvim izdanjima u crno-belom dresu, pitanje je da li zaslužuje ponudu za produžetak saradnje.

Bonus video:

00:52

Grobari pevaju nakon poraza od Reala

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.