OVO ZNAČI SAMO JEDNO: Oglasio se Svetislav Pešić!
Svetislav Pešić i Nikola Jokić, Foto: Starsport

operacija pariz 2024

OVO ZNAČI SAMO JEDNO: Oglasio se Svetislav Pešić!

Selektor Srbije dao odgovor na "pitanje od milion dolara"

Objavljeno: 15:19h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je govorio o predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu koje počinju 26. jula.

"Orlovi" su već dobili rivale, a to su Sjedinjene Američke Države, Južni Sudan i pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku (Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Portoriko i Bahrein).

Iskusni stručnjak smatra da je dobro što ćemo odmah odmeriti snege sa "drim timom".

- Za nas nije loše da igramo prvu utakmicu protiv Sjedinjenih Država, a drugo, ako se plasiramo u četvrtfinale, koje je uvek jedna od najvažnijih utakmica na bilo kom velikom turniru, Svetskom prvenstvu, Evrobasketu ili Olimpijskim igrama, ne bismo se suočili sa njima u četvrtfinalu - rekao je Pešić za sajt FIBA.

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbijefoto: Starsport

- I drugi timovi u našoj grupi su opasni, veoma dobri, sa potencijalom da dobiju Portoriko, Italiju ili Litvaniju, timove sa kojima smo se susreli na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci 2023. Južni Sudan je bio odličan tim na Svetskom prvenstvu u Manili, igra modernu košarku, veoma agresivnu, sa tranzicionim napadom, i to je samo još jedna potvrda da će svaka utakmica na ovom turniru biti teška.

Biće paklena konkurencija.

- Od 12 timova koji bi bili tamo, verovatno deset njih oseća da bi moglo da se bori za medalje. To je nešto što se nikada nije dogodilo u istoriji Olimpijskih igara. To je jedan od najtežih turniri u istoriji - istakao je selektor Srbije.

Ključno pitanje je da li će Nikola Jokić i Vasilije Micić igrati - selektorove reči ohrabruju.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

- Ako želite da dođete do medalja, morate pobediti u svim utakmicama do polufinala, većina igrača, kao i dve trećine našeg tima su iz iste generacije, rođeni 1994. i 1995. godine. Nadamo se da će igrati još dva igrača iz ove generacije, jer su to Nikola Jokić i Vasilije Mićić. Sezone su im izuzetno duge, da vidimo da li će je završiti bez povreda i problema. Ima i drugih igrača, ali govorim o Jokiću i Mićiću jer su oni bili deo te iste generacije i velika je prednost ako imate igrače koji su dugo igrali zajedno, iz FIBA U16, U18 ili U20 turniri. To je svakako bio razlog zašto smo igrali dobru košarku u Manili - zaključio je Pešić.

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

(Espreso/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.