Kakav je HAOS izazvao Kalinić! Napravio buru u Srbiji!
Nemanja Nedović protiv Partizana, Foto: Starsport

Teške reči

Kakav je HAOS izazvao Kalinić! Napravio buru u Srbiji!

Kalinić napravio dar-mar

Objavljeno: 14:11h

Pod vođstvom Gorana Kalinića na mestu predsednika Radnički sa Crvenog Krsta preskače rangove! Sada su blizu povratka u KLS, a klub mnogo ulaže u mlađe kategorije i izbacuje odlične igrače. Ipak, kada neko "iskoči", pokupe ga oni najveći.

Gostujući u "Jao Mile" podkastu Kalinić je otkrio sa kakvim se problemima susreće njegov klub kada je odnos sa mladim igračima i pre svega njihovim roditeljima reč.

- Baš sam pre neki dan pričao sa ocem od jednog talentovanog dečaka koji je igrao košarku. Pričam onako prijateljski jer kod nas u klubu nema ono ovaj je direktor, ovaj je predsednik... Mi smo svi porodica i mi se držimo, donosimo zajedno odluke. Ja mu kažem: 'Jedini razlog zbog kog jedan roditelj hoće da odvede iz Radničkog Zvezdu i Partizan je kompleks. Ništa drugo. Kompleks roditelja da kaže moje dete igra u Partizanu.Niti imaju bolje uslove niti nude nešto bolje od nas. A siguran sam da nemaju bolje trenere. To je to - istakao je on.

Naglasio je da mladim igračima niko ne može da garantuje da će igrati za Crvenu zvezdu ili Partizan ili da će stići do Evrolige. Zato je možda i bolje da ostanu u nekoj manjoj sredini, spremnoj da im da šansu.

- Da li bilo koji trener bilo kog kluba velikog može da kaže nekom detetu iz Radničkog: 'Ti ćeš sad da dođeš kod nas, mi ćemo da radimo sa tobom i ti ćeš za tri godine da igraš u Areni ispred 30.000 ljudi i biće ti trener Željko Obradović.' Ne može. Oni uzimaju svu decu, Zvezda i Partizan, ali ja nemam ništa protiv toga. Ako dete hoće da ide u Zvezdu i Partizan ono će ići. Nemam ništa protiv tih klubova, samo da se naprave neka pravila, a pravila niko ne poštuje - rekao je on.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso/Kurir/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.