"MOŽE NA SRPSKOM? KAKO NE, SAMO RECITE!" Hrvat na klupi Efesa biranim rečima o Partizanu i Grobarima (FOTO)
Pozdrav Tomislava Mijatovića i Željka Obradovića pre utakmice Partizana i Anadolu Efesa, Foto: Starsport©

"SIPAO" POHVALE

"MOŽE NA SRPSKOM? KAKO NE, SAMO RECITE!" Hrvat na klupi Efesa biranim rečima o Partizanu i Grobarima (FOTO)

Nisam ja prva osoba koja će reći da je ovde jako lepo igrati, sa sportske strane, rekao je između ostalog strateg gostiju

Objavljeno: 08:03h

Tomislav Mijatović, trener Anadolu Efesa izneo je utiske posle poraza od Partizana u 27. kolu Evrolige u Beogradu.

- Pre svega, čestitam i jednima i drugima rekao bih na neverovatnoj košarkaškoj borbi na oba kraja. Počevši od tribina, posle o borbi na parketu svi možemo biti zadovoljni. Naravno, mi smo manje srećni jer smo imali šanse i to mnogo propuštenih, igrali smo protiv Partizana, a ovde ne smete da imate ni najmanju miskomunikaciju na kraju zbog atmosfere na tribinama. Ne smete da pravite faulove na kraju, morate da održite koncentraciju, ali, ne treba oduzeti komplimente našoj ekipi na borbi, čestitam Partizanu naravno na pobedi i moramo nastaviti da se borimo i radimo na ovome i gledamo ka narednom rivalu - počeo je Mijatović.

Dogodio se i pomalo komičan trenutak kada je novinar pitao da li mogu na srpskom da pričaju.

- Kako ne, samo recite - rekao je Mijatović uz osmeh.

Pričao je i o tome da je optimista.

- Ne poznajemo se baš, ja sam generalno životni optimista. Ne bavimo se ovim sportom zbog xy stvari već da pobedimo. Tako da, ja apsolutno verujem u naše igrače, ja mislim da ako gledate našu ekipu ne samo ove godine, ali ako gledate ove godine, imali smo uspone i padove uzrokovanih raznim stvarima, povredama.

Tomislav Mijatović na utakmici Partizana i Anadolu Efesa
Tomislav Mijatović na utakmici Partizana i Anadolu Efesafoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu.

- Ono što mene veseli ne samo trenerske strane već i sa sportske, ne prestajemo da se borimo. Igrali smo protiv Partizana koji je sjajno vođen, ne moram da kažem to, momci nisu prestali. Naravno, da li može bolje? Mora. Da li moramo biti koncentrisaniji? Moramo. Da li moramo biti bolji u igri jedan na jedan, moramo. Ali dok se poslednja lopta podbacuje, mi nećemo odustati, to je sigurno.

Tomislav Mijatović na utakmici Partizana i Anadolu Efesa
Tomislav Mijatović na utakmici Partizana i Anadolu Efesafoto: Starsport©

Naravno, imao je i reči hvale samo za navijače i atmosferu.

- Nisam ja prva osoba koja će reći da je ovde jako lepo igrati, sa sportske strane. Motivacija je da obe ekipe pokažu maksimum, mislim da su obe ekipe pokazale to večeras, samo je Partizan to uradio sa nekoliko procenata više, ali to ne umanjuje borbu naše ekipe, ne umanjuje ponos na naše navijače. Ovakve utakmice ti daju za pravo da ideš dalje za borbu, da se nadaš pobedi negde gde je manje "košarkšakije nabijeno", atmosfera je bilo sjajna, svima je bilo sjajno. Ja bih voleo da se sećam sa pobedom, ali uvek postoji druga utakmica, drugi dan, druga nedelja, moramo raditi na tome i zaslužiti to.

Tomislav Mijatović na utakmici Partizana i Anadolu Efesa
Tomislav Mijatović na utakmici Partizana i Anadolu Efesafoto: Starsport©

Jasan je u stavu šta je obaveza igrača njega.

- Ja sam optimista, mi smo Efes i kao što Partizan ima ponos i želju za dokazivanjem pobedama tako imamo i mi jednu dinastiju koju branimo unazad par godina. To je obaveza da se svaku utakmicu dokazujete ponovo i to je naša obaveza i mi ćemo tako nastaviti da radimo.

Tomislav Mijatović na utakmici Partizana i Anadolu Efesa
Tomislav Mijatović na utakmici Partizana i Anadolu Efesafoto: Starsport©

Nadao se do samog kraja.

- Gledajte... Kako se rezultat razvijao nigde niste mogli da kažete, bila je serija Partizana sa 6:0, a mi ubacujemo preko Klajburna, vraćamo se i Aleksa pogađa dva šuta veoma teška. Čovek je postigao neverovatne šuteve i kapa dole, mi smo ga čuvali. Okej. Ali ni u jednom trenutku, zadnjih par sekundi sam bio svestan da je gotovo, pre toga nisam video to. Mi smo Efes, a ja sam optimista.

Tomislav Mijatović i igrači Anadolu Efesa na utakmici protiv Partizana u Beogradu
Tomislav Mijatović i igrači Anadolu Efesa na utakmici protiv Partizana u Beogradufoto: Starsport©

Upitan je i o eventualnom dovođenju novog trenera.

- Da budem iskren, kad ste 14 godina u jednom klubu, taj klub je vaša kuća, a kad vas glava kuće pita i kaže da treba da uradite neku stvar ne pitate ništa, već radite. Ja verujem u onu korak po korak proceduru i fokusiran sam na sledeću utakmicu, tu je Samsun, pa Bajern, a to šta, kako, ovo je čast i ja to smatram kao čast koju moram maksimalno opravdati ne da dokažem nešto, ja ispunjavam obavezu kao čovek iz kluba koji pokušava na najbolji mogući način usmeriti ekipu u pozitivan ishod sezone, plejin, plejof...Ovo ostalo mi nije ni na kraj pameti, zvuči kao nekakva priča, ali nije mi ni na kraj pameti - zaključio je Mijatović.

Bonus video:

02:38

Avramović posle Efesa

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.