GDE IMA DIMA, IMA I VATRE: Pešić govorio o državnim parama i preuzimanju novog kluba
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

otkud sad ovo?

GDE IMA DIMA, IMA I VATRE: Pešić govorio o državnim parama i preuzimanju novog kluba

Selektor Srbije se osvrnuo na priču o "državnom projektu"

Objavljeno: 23:45h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je bio gost na televiziji "N1" i govorio na aktuelne košarkaške teme.

Iskusni stručnjak je dao svoje mišljenje oko državnog novca u najpopularnijem sportu u Srbiji.

- Imamo ekipe koje mogu da igraju srpsku ligu profesionalnu, imamo ogromnu popularnost košarke, nikad nije bila veća, interes za košarku, čak i država pomaže košarku na različite načine, to je jedini državni projekat, ta košarka, niti je Partizan, ni Zvezda, državni projekat može da bude samo reprezentacija i profesionalna liga - rekao je Pešić gostujući u emisiji "360 stepeni".

Pojavila se infomracija da bi mogao da preuzme Dubai koji će, prema svemu sudeći, igrati u ABA ligi.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Dalibor Danilović

- Da li će Pešić biti trener u Dubaiju, pa će da vodi u ABA ligi, može da se desi, ja ne isključujem ništa, sve je moguće. Iskreno da vam kažem, u ovom trenutku stoji ispred samo reprezentacija Srbije, lično i pred igračima i Savezom, samo jedan cilj, a to su OI, a sve ovo ostalo je toliko nebitno, da ja uopšte o tome ne razmišljam - dodao je srpski selektor.

- Mi još ne znamo protiv koga igramo, znaćemo u martu. Ne bih baš rekao da smo toliko dobri da nam je svejedno protiv koga igramo. Važno nam je, nikad ne bih rekao da nema veze sa kim igramo. Ja obraćam pažnju, zato što znam da je ogromna konkurencija i zato što znam posle puno igara koje su iza nas, ovde će biti od 12 ekipa 10 kandidata za medalje. Svi govore o SAD, ja govorim o Kanadi, ko je prvi favorit, svi kažu SAD, neka budu. Ne smeta mi ako ih proglašavaju, neka i nas proglašavaju, ali ja ne živim u tom svetu - rekao je Pešić.

Bonus video:

01:18

Pešić ljut na novinare

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.