OGLASIO SE KARI PEŠIĆ: Otkrio zašto nije zvao Tristana, pa čestitao Crvenoj zvezdi na trofeju!
Foto: EPA/ROLEX DELA PENA

selektor orlova

OGLASIO SE KARI PEŠIĆ: Otkrio zašto nije zvao Tristana, pa čestitao Crvenoj zvezdi na trofeju!

Iskrene reči

Objavljeno:

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić pozvao je sledećih 15 igrača za predstojeće kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine:

Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Podsetimo, Srbija je u grupi sa Finskom, Gruzijom i Danskom, a tri najbolje ekipe iz grupe obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 27. avgusta do 14. septembra:

Tristan Vukčević
foto: Starsport©

- Ovo je naše prvo okupljanje posle SP u Manili, verovatno i poslednje do Olimpijskih igara. Prioriteti su najvažniji, znamo zašto smo se skupili, to je EP 2025, ali naravno da uvek tamo negde stoji zbog nemogućnosti kvalitetnih priprema za OI i da vidimo šta možemo od ovog okupljanja i kroz ove dve utakmice da vidimo šta možemo da dobijemo za Olimpijske igre. To su dve različite ekipe, sa dva različita stila, moderna košarka, sa velikom tranzicijom, Finci su napravili veliki napredak i kroz struku i kroz igrače. Uvek je drugačiji osećaj svih ekipa, ali i reprezentativni. Moramo da radimo na toj odbrani od tranzicije, Gruzija je drugačija ekipa, sa Šengelijom i ovim iz Tenerifea Šermadinijem, dobili su novog stranca, novog našeg trenera, Džikića, igraju "insajd košarku".

- Naše je da vidimo gde se nalazimo. Odredili smo 15 igrača, na neke nismo mogli da računamo, hteli smo da tu budu i Milutinov i Topić, ali zbog povreda nisu mogli. Hteli smo da uključimo i Tristana Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg meseca puni 21 godinu i tek od sledećeg meseca po pravilima FIBA može da igra za našu reprezentaciju. Na Lučiča ne možemo da računamo, on je bio na spisku, ali je obnovio povredu, nije ništa opasno. Jović je stigao, ostao je u Nišu, na njega verovatno ne možemo da računamo, zbog situacije u njegovoj porodici jer se to nije promenilo od Manile. Smailagić je bolestan, nije igrao Kup, on je na ispitivanjima, traže se razlozi zbog čega se to kod njega obnovilo. Sad je stigao Guduruć, Petrušev isto igrao Kup, dolazi kasnije, ali sa dobrim raspoloženjem, jer su osvojili Kup. Čestitam Zvezdi osvajanje Kupa i to je to - rekao je Pešić.

- Odredili smo 15 igrača, na neke nismo mogli da računamo, hteli smo da tu budu i Milutinov i Topić, ali zbog povreda nisu mogli. Hteli smo da uključimo i Tristana Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg meseca puni 21 godinu i tek od sledećeg meseca po pravilima FIBA može da igra za našu reprezentaciju. Na Lučiča ne možemo da računamo, on je bio na spisku, ali je obnovio povredu, nije ništa opasno.

Srebrni reprezentativac je stigao u Niš...

- Jović je stigao, ostao je u Nišu, na njega verovatno ne možemo da računamo, zbog situacije u njegovoj porodici jer se to nije promenilo od Manile. Smailagić je bolestan, nije igrao Kup, on je na ispitivanjima, traže se razlozi zbog čega se to kod njega obnovilo. Sad je stigao Guduruć, Petrušev isto igrao Kup, dolazi kasnije, ali sa dobrim raspoloženjem, jer su osvojili Kup.

Dodela pehara, KK Crvena zvezda, Kup Radivoja Koraća
foto: Espreso/Tamara Trajković

Novinare je interesovalo šta je zanimljivo video u Nišu?

- U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu, videlo se da tu ima dobrih ekipa. Borac Čačak, Čačak 94, Vojvodina, Subotica se pojavljuje kao važan centar. Bilo je dosta dobro. Znam da većina kod nas gleda samo zvezdu i Partizan, takvi smo kakvi smo, ali tamo se videlo i drugih kvaliteta. Nije bilo incidenta, bilo je dobra organizacija, na boljem nivou nego ranijih godina, koliko sam ja video i primetio. Struja je bila na vreme, agregati su bili pripremljeni. Najbolje učiš iz poraza - našalio se Pešić zbog situacije kada je svojevremeno zbog nestanka struje odložena utakmica reprezentacije Srbije u Čairu.

Bonus video:

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

(Espreso/Telegraf/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.