RASPAD PARTIZANA, PORAZI i onda NANELI - za KRAJ!
Džejms Naneli, Foto: Starsport/montaža/D.T

Lider crno-belih

RASPAD PARTIZANA, PORAZI i onda NANELI - za KRAJ!

Vođa

Objavljeno: 20:35h

Sezona 2023/2024 Košarkaškog kluba Partizan prošla je kroz mnogo uspona i padova.

Od najave napada na fajnal-for Evrolige, pa do iznenađujućih poraza u ABA ligi od Mege, Igokee i Splita, forma i igra crno-belih još uvek nema konstantnost kao iz prethodne sezone.

KK Partizan
KK Partizanfoto: Starsport

Uspeo je Partizan sredinom decembra da uhvati pobednički ritam u Evroligi i veže pet uzastopnih trijumfa, međutim, od 28. decembra i poraza od Virtusa, tim Željka Obradovića je polako počeo da pada ispod plej-in zone za plasman u TOP 8.

Šanse i dalje postoje, međutim, igra crno-belih i loša forma, zaključno sa Kupom Radivoja Koraća gde su poraženi od večitog rivala Crvene zvezde ne ulivaju nadu Grobarima da se uspeh iz prošle sezone može ponovoiti.

Ipak, ako se vratimo u prethodnu takmičarsku sezonu, crno-beli su kao i sada, bili u totalnoj rezultatskoj dubiozi, uz mnoštvo nelogičnih poteza i grešaka u finišu utakmice.

Sećaju se Grobari prekršaja Papapetrua protiv Asvela kojim je odveo Partizan u poraz ili nepotrebnog šuta za tri Kevina Pantera u finišu duela sa Crvenom zvezdom. Tada je Partizan bio kažnjen...

Vezali su dva poraza u ABA ligi ligi i pet neuspeha u Evroligi, a trojka Nemanje Nedovića u poslednjim sekundama utakmice dodatno je ubila u pojam ekipu Partizana i navijače crno-belih.

Činilo se da je to kraj svega i da od sezone i trofeja neće biti ništa, a onda je došao red na Anadolu Efes...

Mučio se Partizan sve do okršaja sa turskim timom, a onda je na scenu stupio Džejms Naneli, košarkaš čeličnih živaca i velikog srca.

Čuvenom trojkom u finišu je srušio Efes i poveo Partizan u nezadrživ marš ka završnici Evroligi.

Do kraja sezone ostalo je još više od četiri meseca, a Partizan upravo nakon loših izdanja i pauze ponovo dočekuje Efes (29.2). Da li je vreme za novi preporod i to baš protiv istog rivala?

Željko Obradović
foto: Starsport©

Grobari moraju biti strpljivi i čekati da četa Željka Obradovića klikne kada to bude bilo najvažnije...

Bonus video:

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

(Espreso/Dušan Tufegdžić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.