SFEROPULOS SAOPŠTIO LOŠE VESTI! Delije se hvataju za glavu!
Foto: Starsport©

NIJE DOBRO

SFEROPULOS SAOPŠTIO LOŠE VESTI! Delije se hvataju za glavu!

Grk zabrinuo navijače Zvezde

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Areni od Barselone sa 85:76 i tako su napravili veliki korak unazad kada je u pitanju bitka za Top 10.

Barselona je od starta kontrolisala meč i delovalo je da Zvezda ne bi pobedila da se igralo "do sutra".

- Nismo otvorili utakmicu kako smo želeli. Bili smo nervozni u napadu, i nismo bili dovoljno čvrsti u odbrani da razbijemo njihov ritam. Probali smo sa promenom nekoliko postava, da izmenimo ritam utakmice, ali barselona je bila napadački veoma produktivna, pogodila je nekoliko teških poena. Napravili su dvocifrenu razliku, mi nismo uspeli da se spustimo. Vratili smo se na 10 i 9 poena, ali nismo uspeli da spustimo razliku dalje, oni su iskontrolisali utakmicu. Ofanziva je bila problem, ali je i defanziva bila loša.

Otkrio je Sferopulos i da Lazić nije igrao zbog povrede mišića i da nisu želeli da rizikuju, čime je dodatno zabrinuo Delije:

Branko Lazić, Markus Hauard, KK Crvena zvezda, KK Baskonija, Evroliga
foto: Starsport©

- Ima malo istegnuće mišića. Nismo želeli da rizikujemo, moraćemo da proverimo kakva je situacija. On je želeo da igra, ali nismo želeli da rizikujemo da se povreda pogorša. Bili smo nervozni, želeli smo da pobedimo protiv jakog rivala. Kada nekada želite nešto mnogo, onda nekada može da bude i kontraproduktivno.

Tim je ušao bez mnogo energije, da li su neki igrači van ritma ili nemaju kvalitet za Evroligu?

- Nismo igrali sa mnogo energije sa početka. Možda je bilo bolje na startu treće deonice, ali i dalje nije bilo možda dovoljno. Igrali smo protiv Albe, Partizana, Valensije i barselone, četiri praktično evroligaške utakmice u 10 dana. Možda smo u manjku sa energijom. Ali ovakve stvari se dešavaju. Vidite da neki timove pobede 20 razlike jedan meč, pa izgube 20 razlika drugi.

Bonus video:

04:16

Teodosić posle poraza od Olimpije

(Espreso/Telegraf/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.