SAOPŠTENJE PARTIZANA UOČI DERBIJA: "Čvrsto verujemo da će veoma brzo biti potpisan!"
Košarkašima Partizana je nešto "falilo" na dresovima, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

oglasili se

SAOPŠTENJE PARTIZANA UOČI DERBIJA: "Čvrsto verujemo da će veoma brzo biti potpisan!"

Samo još više volite Partizan - naveli su crno-beli

Objavljeno: 16:39h

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je sponzorski ugovor sa kompanijom MTS istekao 31. decembra i da se očekuje potpisivanje novog i apelovao na javnost da tu situaciju ne koristi u političke svrhe i druge obračune na druge teme koji nemaju veze s klubom.

U saopštenju na klupskom sajtu Partizan je naveo da se oglasio iz obaveze prema istini i dugogodišnjem partnerstvu, ali i kako bi prekinuo nagađanja i saznanja iza kojih, kako se navodi, "možda stoje i neki motivi koji nisu vezani za klub".

Partizan je sinoć pobedio ASVEL u Evroligi, a na dresovima i opremi igrača nije bilo oznake MTS, koji je bio sponzor kluba, zbog čega se spekulisalo da je beogradski klub ostao bez važnog sponzora.

"Važeći ugovor je istekao 31. 12. 2023. godine i kao odgovoran klub koji poštuje pravila i finansijski fer-plej Evrolige, mi nismo u mogućnosti da reklamiramo sponzora sa kojim nemamo važeći ugovor. Klub čvrsto veruje da je razlog iz kog ugovor nije blagovremeno produžen i time obezbeđen kontinuitet u oglašavanju zaista tehničke prirode i da će veoma brzo biti potpisan", navodi se u saopštenju.

KK Partizan
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Partizan je naveo da je privremeno uklonio logo sponzora sa opreme sa idejom da, čim administrativne procedure budu okončane, logo bude postavljen na iste pozicije koje su MTS-u i pripadale.

Partizan je apelovao na javnost da trenutnu situaciju "ne koristi za obračune na druge teme, u političke svrhe i na taj način posredno šteti klubu".

"Apsolutno svi u Partizanu, od predsednika kluba, preko trenera do igrača, su do sada nebrojeno puta javno izražavali apele da se na utakmicama Partizana ne vrši nikakva propaganda niti da se vređaju akteri iz javno-političkog života, rivali ili bilo ko drugi", piše u saopštenju.

Željko Obradović, Danilo Anđušić, KK Partizan
foto: BasketNews/Twitter

Crno-beli su naveli da su uprava, igrači i stručni štab godinama vredno radili na tome da utakmice Partizana budu ono što su danas - jedna od najvećih turističkih atrakcija u Evropi i jedinstveno mesto na kom se mogu doživeti najiskrenije uzajamne emocije aktera na terenu i na tribinama.

"Za prenošenje političkih poruka, molimo sve zainteresovane da izaberu neki drugi medium koji nije košarkaški klub Partizan jer mi kao klub godinama činimo ozbiljne napore da živimo i doživimo ovo gde smo danas. Uživajte u košarci, radujte se posle pobede ili tugujte zajedno sa nama nakon poraza. I samo još više volite Partizan", naveli su crno-beli.

Bonus video:

00:49

Grobari, Partizan, Evroliga

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.