ATAMAN BESAN NAKON PORAZA: "Zaslužili smo pobedu, igrali smo savršeno čitav meč!"
Turski stučnjak nije zadovoljan rezultatom, Foto: Starsport©

drsko

ATAMAN BESAN NAKON PORAZA: "Zaslužili smo pobedu, igrali smo savršeno čitav meč!"

Turski stučnjak nije zadovoljan rezultatom

Objavljeno: 23:59h

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman govorio je posle poraza od Partizana.

Crno-beli su u 11. kolu Evrolige pobedili grčki tim 92:87 posle produžetka.

"Mislim da smo 38 minuta igrali savršenu košarku, u poslednjih dva minuta smo se uspaničili. Prestali smo da igramo odbranu, a Kevin Panter je pronašao šuteve i onda smo igubili energiju u produžetku. Igrali smo savršenu utakmicu u sjajnoj amtosferi, zaslužili smo da dobijemo meč", rekao je Ataman.

Pričao je i o Matijasu Lesoru, koji je na kraju utakmice osetio grčeve.

"Pričao sam o tome na klupi, ali imao je motivaciju. Pitao je da nastavi, dao sam mu šansu. U tom trenutku Balcerovski nije bio toliko prisutan, a Lesor je bio veoma srčan i zato sam ga pustio da nastavi", rekao je Ataman.

Upitan i je o tome kako je njegov tim reagovao na atmosferu u Štark areni. "Kada pričam o celoj utakmicu zadovoljan sam igrom. Ova atmosfera nije laka, dala nam je dosta samopouzdanja za sledeće utakmice. Moramo da imamo to u poslednjim minutima. Moramo da naučimo da ne gubimo u produžecima. Možda je moja greška što nisam menjao igrače, ali imali smo utakmicu, a u poslednjih minut i po to je teško raditi. Zbog toga smo u produžetku izgubili snagu", obajsnio je turski trener.

Ataman je dobio pitanje da li će biti promena u drim timu grčkog velikana, pošto je vlasnik PAO najavio da će dovesti još dva pojačanja.

"Ne ove sezone, mi smo skroz popunjeni sa igračima, ali naredne sezone ćemo biti još jači. Svi igrači su shvatili važnost Panatinikoasa u ovoj ligi. Naravno možemo potpisati nove igrače, ali cilj je da dođemo do plej-ofa i F4 sa ovim timom. Naravno fale još dva igrača, Papapetru i Ernangomes, pa čekamo njih da se vrate i da budemo kompletni", zaključio je Ataman.

Bonus video:

00:18

Atmosfera uoči meča u Leskovcu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.