NEDOVIĆ LJUT: Okrivio i sudije za poraz od Žalgirisa!
Nemanja Nedovićć, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

evroliga

NEDOVIĆ LJUT: Okrivio i sudije za poraz od Žalgirisa!

Nije bio zadovoljan nakon neuspeha u Litvaniji

Objavljeno: 22:20h

Košarkaši Crvene zvezde ponovo su poraženi od Žalgirisa u Kaunasu, ovog puta rezultatom 79:74.

Po završetku meča srpskim medijima u Litvaniji obratio se Nemanja Nedović.

- Bilo je iscrpljivo jako. Ovo je možda i najzahtevnija utakmica u toku sezone. Žalgiris je zaista čvrsta ekipa i ne odustaju nikada. Krivo mi je što smo izgubili. Mislim da smo odgovorili na tu njihovu čvrstinu i agresivnost, kontrolisali manje-više utakmicu 35 minuta i onda tih 5 minuta... Nije sve bilo ni do nas. Ulazili su im neki šutevi iz pada, pa onda odskače lopta po obruču tri, četiri puta. Ostaje žal, teško je igrati ovde, ali idemo dalje.

On je potom pokušao da objasni šta se desilo sa ekipom u poslednjih pet minuta meča.

- Malo je kombinacija svega. Kada treba da prelomimo utakmicu, baš zato sam spomenuo te nihove šuteve, koji su ulazili. Odradimo sve što je do nas, a onda čovek šutne iz pada i da koš. To im da samopouzdanje, sudijski kriterijum se promeni, oni dozvole "tuču" koja se ne vidi golim okom. Mnogo je teško igrati protiv toga. Kombinacija svega. Baš je naporno. Njihova tri, četiri igrača se zaleću na skok u napadu. Traže igru za Ulanovasa, za nas manje igrače je to iscrpno. Borili smo se, dali su sve od sebe. Nekad moraš da priznaš, da su zaslužili.

Duško Ivanović je rekao da njegovi igrači i dalje ne igraju na način na koji bi trebalo, a sa time se slaže i Nedović.

- To je svima jasno. Ovo je tek druga utakmica u Evroligi. Retko ko će se naigrati ovde od ostalih ekipa. Sigurno će nam pomoći da se skupimo, pokažemo reakciju, da analiziramo utakmicu i ispravimo greške koje će se ponavljati u sezoni, ali je bitno da ih bude što manje.

Bonus video:

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.