PROVOKACIJA LITVANACA: Trener Žalgirisa odbio da se rukuje sa Gedraitisom! (VIDEO)
Rokas Gedraitis neće imati toplu dobrodošlicu u svojoj rodnoj zemlji, Foto: Starsport©

NEPRISTOJNO

PROVOKACIJA LITVANACA: Trener Žalgirisa odbio da se rukuje sa Gedraitisom! (VIDEO)

Očekuje nas napet meč u Kaunasu večeras

Objavljeno: 15:23h

Košarkaši Crvene zvezde odigraće svoj sledeći meč u petak, 13. oktobra, protiv Žalgirisa u Kaunasu u okviru drugog kola Evrolige.

Crveno-beli su započeli sezonu odlično, ostvarivši ubedljivu pobedu nad Asvelom u Beogradu. S druge strane, Žalgiris je u prvom kolu slavio protiv Virtusa na gostovanju.

Jedna od glavnih tema pred ovaj susret je dolazak Rokasa Giedraitisa u Crvenu zvezdu tokom leta. Trener Žalgirisa, Kazis Maksvitis, izrazio je svoja očekivanja pred meč s Crvenom zvezdom i osvrnuo se na situaciju oko Giedraitisa.

Dolazak ovog litvanskog igrača u Srbiju nije naišao na univerzalnu podršku u Litvaniji, delom zbog Srbije principijelnog stava u vezi s ratom u Ukrajini, što nije omiljeno u baltičkoj državi.

Maksvitis je, kako je i red, prvo govorio o Zvezdi. I to vrlo pozitivno.

- Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na fajnal-for. Promenili su dosta tokom leta, doveli nove igrače, imaju ozbiljan budžet. Biće zabavno igrati protiv njih. Sa druge strane, nama prvi meč na svom terenu ove sezone nameće dodatni pritisak. Nadam se da ćemo umeti da se nosimo sa tenzijom i da ćemo se boriti za pobedu. Što se tiče protivnika, ne manjkaju im poznati igrači, sjajni napadači koji imaju veliki uticaj na igru. Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić, kao i nama dobro poznat Rokas Gedraitis, Zvezda je fizički jak, visok i vrlo produktivan tim - rekao je o Zvezdi Maksvitis na početku razgovora sa litvanskim medijima.

Gedraitis je u Zvezdu stigao ovog leta
Gedraitis je u Zvezdu stigao ovog letafoto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Nezaobilazna tema bio je i Rokas Gedraitis

- Za sada, na početku sezone, Rokas igra vrlo dobro i stabilno, i srećan sam zbog njega - pohvalio je Zvezdinog igrača Maksvitis.

Na pitanje da prokomentariše negativne reakcije u domovini na Gedraitisov prelazak u Zvezdu, imao je spreman odgovor:

- Ne razumem takve reakcije uopšte. Rokas igra za srpski klub, neko drugi igra u Turskoj. Ja sam, na primer, radio u Rusiji pre rata. Rokas je košarkaš, nije imao mnogo opcija, imao je samo ponudu Zvezde. Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne verujem da je to zemlja gde Litvanci ne mogu da igraju košarku.

Pred utakmicu se dogodio susret između Maksvitisa i Giedraitisa, koji nije delovao naročito prijateljski. Giedraitis nije pozdravio selektora, već je nastavio da se pozdravlja s igračima Žalgirisa.

Takođe, Maksvitis se pozdravio sa Hangom, koji je stajao pored Rokasa. Očekivalo se da će doći do pozdrava Giedraitisa, ali se sve završilo tek skretanjem pogleda. Ovaj trenutak nije promakao ni navijačima Crvene zvezde, a neki sugerišu da je izjava Maksvitisa nakon susreta, u kojoj je rekao da "Giedraitis nije imao nijednu drugu ponudu, pa je zato prešao u Zvezdu," mogla da bude provokacija prema Rokasu.

Takođe, važno je napomenuti da Giedraitis nije igrao za Litvaniju na poslednjem Mundobasketu, a poraz od Srbije u Manili teško je pao litvanskim navijačima. Giedraitis je nakon turnira dao izjavu za srpske medije u vezi s njegovim iskustvima na Mundobasketu.

Bonus video:

00:20

SPEKTAKL U HUMSKOJ: Partizan protiv Sabaha juri 2 gola zaostatka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.