ZVEZDA DOMINANTNA U STATISTIČKIM KOLONAMA: Crveno beli uživaju na vrhu, Makabi ogolio mane Partizana!
Adam Hanga, Foto: Starsport©

evroliga

ZVEZDA DOMINANTNA U STATISTIČKIM KOLONAMA: Crveno beli uživaju na vrhu, Makabi ogolio mane Partizana!

Prvi utisci nakon starta Evrolige

Objavljeno:

Sezona Evrolige je započela spektakularno, a jedan od najzanimljivijih mečeva bio je onaj u kojem je Crvena zvezda impresionirala pobedom nad Asvelom. U tom prvom meču se ističu neki zapaženi statistički podaci koji ukazuju na dominaciju crveno belih.

Crvena zvezda je, na primer, bila najbolja u pogodcima za tri poena u prvom kolu, postigavši čak 17 takvih šuteva protiv Asvela, a iza su ostali Olimpijakos i Real Madrid sa po 15, dok je Fenerbahče dao 14, dok je Partizan među najlošijim sa samo pet pogođenih trojki.

U drugim kategorijama, kao što su indeks korisnosti, ofanzivni skokovi i ukradene lopte, takođe su bili među vodećim timovima. Makabi prednjači po indeksu korisnosti, Izraelci su imali 121 indeksni poen protiv Partizana. Barselona je druga sa 114, a Crvena zvezda treća sa 105, dok su crno beli na osmom mestu sa 88 indeksnih poena.

Rokas Gedraitis, Rokas Giedraitis, Marko Simonović, KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Partizan se suočio sa teškim izazovima u prvom kolu Evrolige, naročito u odbrani i skokovima. Klub iz Humske je imao problema sa primljenim poenima i skokovima.

Sada je ključno videti može li Crvena zvezda održati ovu formu u narednom kolu protiv Žalgirisa, dok će Partizan imati priliku da se popravi u narednom meču protiv Asvela u Francuskoj.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

01:06

Delije razvile transparent

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.