OBRADOVIĆ OTKRIO DETALJE PREGOVORA SA MIROTIĆEM: "Rekao mi je da SIGURNO dolazi u Partizan! Međutim..."
Željko Obradović i Nikola Mirotić, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

šta se tačno desilo?

OBRADOVIĆ OTKRIO DETALJE PREGOVORA SA MIROTIĆEM: "Rekao mi je da SIGURNO dolazi u Partizan! Međutim..."

Željko Obradović je obelodanio od koga je Nikola Mirotić dobijao pozive zbog kojih je odlučio da ne dođe u Partizan

Objavljeno: 07:48h

Uoči prve utakmice u novoj sezoni Evrolige trener Partizana, Željko Obradović, govorio je i o letošnjim transfer aktivnostima kluba.

Najveću buru podigao je onaj koji se nije desio iako je izgledao izvestan - Nikola Mirotić je bio nadomak Partizana, ali je na kraju završio u Olimpiji Milano.

- Ispričaću vam sve što ja znam o tome. Posle nekoliko razgovora sa Nikolom koje smo imali i ja i uprava kluba, pozvao me je i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Ostalo je da se razreše papirološke stvari između njega i Barselone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vreme nastavili da komuniciramo. On je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori bili su prijatni, sve je teklo kako treba, razgovarali smo o procesu sastavljanja tima, o igračima koje dovodimo, planovima, zanimao se za svaki detalj - počeo je Željko priču u intervjuu za "Nedeljnik".

Željko Obradović
foto: Starsport©

- Posle dve nedelje takvih razgovora pozvao me je i rekao da ne može da dođe. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Objasnio sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to deo posla i vređanje i očekivanja i pretnje, ali da niko nije trpeo neke posledice od tog pritiska i da on sa tim može da se nosi. Tada mi je rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive iz politike i iz Crkve - rekao je Žoc pa još jednom napomenuo:

- Nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i Crkve, može to i da potvrdi. Naravno da nas je poremetilo to što nije došao, jer smo dve nedelje mislili da imamo gotov posao i razmišljali smo da uklapamo i sledeća pojačanja. Kada je propalo, morali smo da se preorijentišemo.

Nikola Mirotić
foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Obradović naglašava da ne krivi Mirotića ni za šta.

- Ipak, želim da istaknem da ne želim da okrivim NIkolu za bilo šta. Imao sam potrebu da kažem navijačima Partizana sve što se dogodilo i da im uputim molbu da sve igrače dočekaju aplauzima i da im pokažu da ih poštuju i da tako dokažu svoju veličinu, to je moja iskrena molba - zaključio je Željko Obradović.

Bonus video:

00:26

Medija dej Partizana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.