VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: ABA liga RADIKALNO promenila pravila!
Nemanja Nedović i Kevin Panter, Foto: Starsport

DOBAR POTEZ

VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: ABA liga RADIKALNO promenila pravila!

Ovo će se mnogima dopasti

Objavljeno: 13:37h

Nova sezona ABA lige i nova pravila.

Regionalno takmičenje uskladila je svoja pravila sa zvaničnim pravilima ECA, pa će od ove sezone svaki trener imati pravo na dva čelendža.

To je jedan više u odnosu na prethodne sezone, a napominje se da će svaki trener u poslednja dva minuta utakmica moći da iskoristi samo jedan čelendđ bez obzira na to koliko mu je u tom trenutku preostalo.

ABA liga je nakon konsultacije sa trenerima donela zvaničnu odluku da se čelendži mogu zadržati i preneti na ostatak utakmice, ukoliko budu uspešni.

Sličnu situaciju imamo u tenisu gde igrači imaju pravo na tri čelendža po setu, a ako su u pravu taj čelendž mogu ponovo da iskoriste.

Nova sezona u adranskoj ligi kreće u petak, kada će Split od 18 časova ugostiti Studentski centar. Kada su u pitanju srpski klubovi, Mega u subotu gostuje Cedevita Olimpiji (18.00), a Crvena zvezda Igokei u Laktašima (20.00). Borac će u nedelju dočekati Cibonu (18.00), a FMP Krku (20.00). Prvo kolo u ponedeljak od 19 časova zatvaraju Partizan i Mornar.

Bonus video:

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.