ŠTA ĆE REĆI GROBARI? Vujošević pomogao RUŠENJE Partizana u finalu!
Duško Vujošević, Foto: Starsport©

PODGORICA

ŠTA ĆE REĆI GROBARI? Vujošević pomogao RUŠENJE Partizana u finalu!

Partizan je u Podgorici ostao bez već viđenog trofeja

Objavljeno:

Studentski centar je nedavno šokirao Partizan u finalu i osvojio Superkup ABA lige.

Podgoričani su već više od dve godine sjajno vođeni od slovenačkog stručnjaka Andreja Žakelja.

Duško Vujošević je početkom prošle sezone stigao u Studentski centar u kojem je dobio ulogu savetnika, a Žakelj ne krije koliko mu je saradnja sa trofejnim stručnjakom pomogla.

Andrej Žakelj
Andrej Žakeljfoto: Starsport

- Baš sam pričao sa Duškom proteklih dana, analizirali smo zajedno utakmice u Superkupu i razgovarali o prvoj sledećoj. Duško je košarkaška enciklopedija, šta god da ga pitaš ima odgovor, neverovatno iskustva i može da predvidi sve moguće situacije - rekao je Slovenac u intervjuu za "Basketballsphere", a potom i dodao:

- Vujošević je na raspolaganju meni i svim ostalim trenerima u klubu. Naravno, zna Partizan, Željka Obradovića i ostale trenere i stalno smo na vezi, savetuje me onoliko koliko misli da može, a na kraju normalno, ja odlučujem.

Detalj sa finalnog meča Superkupa ABA lige između Partizana i Studentskog centra
Detalj sa finalnog meča Superkupa ABA lige između Partizana i Studentskog centrafoto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Ta saradnja donela je Studentima titulu u Superkupu i pobedu protiv Partizana, pa se može reći i da je Vujošević imao značajnu ulogu u trijumfu nad svojim voljenim klubom.

- Što se tiče Superkupa, normalno da to niko nije očekivao. Ni mi nismo očekivali da ćemo odigrati tri utakmice zaredom u tri dana na onakvom nivou. To nije lako, naročito u pripremnom periodu. Ekipu spremam na isti način pred svaku utakmicu. Da li je rival Partizan ili neko drugi, spremam ih da budu maksimalno fokusirani i sa dosta energije. Na papir su bila tri jača protivnika (FMP, Budućnost, Partizan) i to je ekstra motivacija za naše igrače da pokažu da mogu da igraju. Nema potrebe da ja kao trener da protiv Budućnosti i Partizana motivišem igrače, ako su profesionalci, ako žele da uspeju, moraju sami to da osete.

Bonus video:

06:42

DUŠKO VUJOŠEVIĆ IZNENADIO MILICU MANDIĆ! Došao u emisiju sa sve POKLONOM: Pogledajte kako je jedva zadržala suze!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.