TRENER STUDENTSKOG CENTRA NAKON VELIKE POBEDE: "Posle ovoga se malo i bojim!"
Andrej Žakelj, Foto: Starsport

superkup aba lige

TRENER STUDENTSKOG CENTRA NAKON VELIKE POBEDE: "Posle ovoga se malo i bojim!"

Studentski centar je iznenadio Partizan i slavio u finalu Superkupa Aba lige

Objavljeno:

Košarkaši Studentskog centra osvojili su iznenađujuće trofej ABA Superkupa, pošto su u velikom finalu u Podgorici savladali ekipu Partizana trojkom Borne Kapuste na četiri sekunde pred kraj meča - 81:83.

Trener ekipe iz Podgorice, Andrej Žakelj, naravno, mogao je da bude i više nego zadovoljan pobedom.

- Prvo moram da čestitam momcima. Ja kao trener uživam kad ih gledam kako se bore, kad imaju ovakav pristup, meni je drago zbog njih. Treniraju jako, dobro i rezultati moraju da dođu. Možda to niko nije očekivao, mi smo odmah sinoć posle polufinala razgovarali o pobedi u finalu. Tako je bilo i na pripremi meča. Momci su to shvatili i išli su sa pristupom da pobede Partizan. Utakmica je bila zanimljiva manje-više, mi smo bili u prednosti, na kraju malo pad koncentracije, ali mislim da je opet uz malo sreće naša želja i borba dobila utakmicu. Čestitam Partizanu na odličnoj utakmici i želim im sve najbolje ove sezone - istakao je Andrej Žakelj.

O partiji Luke Bogavca, koji je bio stoprocentan.

- Dobro, Luka svakako ima talenat, još je mlad i neiskusan. Kao neki ostali uz Mirkovića, dobio je šansu, danas je dobro iskoristio. Dobar trening je ulaznica za utakmicu. Tako je i sa Mirkovićem... Zadovoljan sam pristupom Luke i odbranom, a to što je dao 11 poena je rezultat timskog rada, ne samo njegovog kvaliteta koji ima nesumnjivo.

Kevin Panter, KK Partizan, KK Studentski centar
foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Gubili su Studenti sa osam razlike na tri minuta do kraja...

- Ja sam tu treću sezonu. Mislim da je to neki naš prepoznatljiv znak. Tako mi i treniramo. Ja to od njih zahtevam, tako da mislim da kao što sam rekao to sinoć, kada imamo energiju, što se tiče borbe i pristupa, možemo sa svakim, ako nemamo, imamo problema sa svakim. To je jedan uslov i ja kao trener ću na tome da insistiram.

Da li je ovo znak da Studenti mogu da odu i korak više ove sezone?

- Mislim, gledajte, ovo je pripremni period i glavna stvar je ligaški deo. Ovaj uspeh je dobrodošao za klub i igrače, da mogu da napreduju, da vide da mogu da igraju na visokom nivou. To je drugo takmičenje, ja sam glavom u toj prvoj utakmici. Posle ovoga se malo i bojim. Danas da slavimo, sutra moramo da se smirimo, da počnemo da razmišljamo o ligi. To je uspeh za klub koji je ambiciozan i želi da radi. Meni je drago zbog svih ostalih koji rade u klubu.

Prošle sezone u četvrtfinalu je umalo došlo čudo protiv Partizana, sada su dresovi bili drugačije boje, pa je došla i pobeda.

- Možda nas sa crvenom bolje vide ljudi. Nisam ni znao za to dok smo počeli pripreme, da smo promenili boju dresa. Meni dresovi izgledaju super i nadam se da će nam ova nova boja doneti sreću.

Bonus video:

03:38

FK NOVI PAZAR predstavio Marka Šćepovića

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.