SADA JE JASNO ZAŠTO RADONJIĆ NIJE USPEO NA POČETKU: Bivši trener Rome izneo razloge - ALKOHOL je jedan od njih!
Nemanja Radonjić, Foto: EPA/MASSIMO PICA

problematična prošlost

SADA JE JASNO ZAŠTO RADONJIĆ NIJE USPEO NA POČETKU: Bivši trener Rome izneo razloge - ALKOHOL je jedan od njih!

Sada se nalazi u formi života

Objavljeno:

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić jedan je od najboljih igrača Torina u ovoj sezoni.

Momak koji je mogao da napravi mnogo više od svoje karijere, ali zbog burnog života, nije uspeo da se izbori i da bude u najvećim klubovima, piše "Sportal".

Ipak, njegov život je više bio čaršijska priča koju su svi znali, ali je retko ko smeo da ispriča. Međutim, ima i onih hrabrijih.

Jedan od takvih je i čovek koji je zaslužan za njegov odlazak 2014. godine u Romu – Valter Sabatini, nekadašnji funkcioner Lacija, Intera, Palerma, Sampdorije i Vučice.

- Doveo sam ga kao dete jer je sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga 3.000.000 evra, a prodat je kasnije Marseju za 12.000.000 bez odigranog minuta u dresu Rome. Osećam veliki žal zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio veoma problematičan život. Mnogo je pio i najčešće nije spavao u trening kampu Rome, a tamo je je živeo - priseća se Sabatini.

Nemanja Radonjić
foto: EPA/Massimo Pica

Ipak, Valter je odao priznanje hrvatskom treneru Ivanu Juriću za preporod Srbina koji je pre 10 godina mogao da igra sve ovo što danas pokazuje. I da danas ima karijeru velikih igrača.

- Poslao sam poruku Juriću da mu čestitam na zbog izuzetnom poslu koji je odradio sa Radonjićem. Da biste Radonjića integrisali u tim i napravili odnos sa njima, potreban je “težak” trener. On je bizaran i veoma specifičan momak. Jurić je uradio ogroman posao sa aspekta psihologije i discipline - kaže Sabatini.

Bonus video:

00:28

Poslednji trening Čukaričkog pred meč sa Ferencvarošem

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.