NAJNOVIJE PROGNOZE OKO BORIŠE SIMANIĆA: Doktor Dragan Radovanović sve detaljno objasnio
Boriša Simanić, Foto: Starsport©

da li će ponovo zaigrati košarku?

NAJNOVIJE PROGNOZE OKO BORIŠE SIMANIĆA: Doktor Dragan Radovanović sve detaljno objasnio

Lekar reprezentacije Srbije optimističan

Objavljeno: 19:38h

Srpski reprezentativac Boriša Simanić je "pregrmeo" najgore, sada se čeka procena da li će moći ponovo da zaigra košarku i eventualna prognoza kada će to biti.

Ohrabrujuće prognoze povodom Borišine povrede dao je lekar reprezentacije Srbije, Dragan Radovanović.

- Izašao je na kućni oporavak. Završna testiranja su obavljena, u dobrom je stanju i nadam se da će ceo njegov oporavak ići uzlaznom putanjom, te da će na kraju uspeti da se vrati sportu, što bi bilo divno. Postoje optimistički podaci o funkciji drugog bubrega, a Boriša je zdrav, mlad i jak čovek. Svi njegovi mehanizmi koji su neophodni za oporavak u punom su kapacitetu, zato i jesam optimista da će prebroditi sve ovo - započeo je Radovanović.

Ističe da su igrači želeli da mu pomognu u bilo kom trenutku, pa da su kasnije našli najbolji način, osvajanjem srebra na Mundobasketu.

Dragan Radovanović, Boriša Simanić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević, Print Screen Youtube

- Igrači su želeli da mu pomognu na bilo koji način, na kraju su našli najbolji način – da mu igrama donesu sreću i veru u budućnost i povratak u sport. S druge strane, Boriša je želeo da pozitivnom energijom i velikom istrajnošću utiče na ostatak tima da ostvare uspeh. Zajedno su ga ostvarili - nastavio je svoje izlaganje Dragan Radovanović.

U prvi mah se nije činilo da je Simanić teže povređen, ali su kasnije usledile komplikacije.

- Težina povrede govori o silini udarca. Bio je tu splet okolnosti – pozicija, Borišina tanana građa i ostalo, o tome možemo da spekulišemo, ali udarac je bio snažan, čim je napravio ovakav problem koji se retko viđa, samo u ekstremnim situacijama. Po simptomima u svlačionici sam shvatio da je reč o ozbiljnom krvarenju, a kada je tako, onda se zna da počinje borba s vremenom. Zato smo uradili sve što je bilo potrebno kako bi što pre bio operisan. Vrhunski sport nosi i velike opasnosti, počev od velikih napora kojima su svakodnevno izašli. Rekreativni sport je povoljan za zdravlje, ali vrhunski može da bude i opasan - završio je svoje izlaganje doktor reprezentacije Srbije.

Bonus video:

00:14

Desetine hiljada navijača dočekuje košarkase Srbije

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.