KLS UPUTILA ZVANIČAN DOPIS DIREKTORU ABA LIGE: "Ne vidimo poentu!"
Detalj sa duela Partizana i Crvene zvezde, Foto: Starsport

saopštenja na sve strane

KLS UPUTILA ZVANIČAN DOPIS DIREKTORU ABA LIGE: "Ne vidimo poentu!"

Klubovi iz Srbije koji igraju Prvu ABA ligu su već nekoliko puta pokretali ovo pitanje - navodi se

Objavljeno:

Klupska košarkaška sezona kreće i već se ratuje saopštenjima. Crvena zvezda i Partizan su se izjasnili o (ne)učešću na ABA Superkupu, ali ima i sve više priča o njihovom izlasku iz ABA lige i organizovanju jakog takmičenja u Srbiji.

Na sve se nadovezao zvaničan dopis predsednika Košarkaške lige Srbije (KLS), Aleksandra Grujina, koji je uputio je sportskom direktoru ABA lige Miliji Vojinoviću.

Kako je saopšteno iz KLS, dopis je poslat sa inicijativom da se ukine ograničenje o broju klubova iz jedne zemlje koji mogu da učestvuju u Prvoj ABA ligi.

Kako se navodi u dopisu, za ovu odluku su na Skupštini i Predsedništvu KLS glasali svi klubovi, osim jednog člana koji je bio uzdržan.

"Kako ste već upoznati, klubovi iz Srbije koji igraju Prvu ABA ligu su već nekoliko puta pokretali ovo pitanje, ali nisu nailazili na razumevanje. Smatramo da je ovo jedini način da se ispoštuje sportski rezultat i da teren bude jedino merilo za igranje u Prvoj ABA ligi. Povećanjem broja klubova iz jedne zemlje na šest ili ukidanjem granice bi se podigao i kvalitet košarke u celom regionu i svim zemljama učesnicama", stoji u dopisu KLS.

Aleksandar Grujin, direktor KLS-a
Aleksandar Grujin, direktor KLS-afoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Takođe, Grujin je u dopisu podsetio da je pogrešno što KK Zlatibor, koji godinama ulaže ozbiljan novac, kao osvajač Druge ABA lige nije mogao da igra u Prvoj ABA ligi direktno po sportskom plasmanu.

Grujin je dopisu naveo i da postoji mogućnost i veoma apsurdna situacija da ako prvih pet klubova na tabeli budu iz Srbije, da bi peti klub potencijalno mogao da ispadne iz Prve ABA Lige, što ni po kojim merilima ne bi bilo ni fer ni pošteno.

"Ukoliko do ove promene ne bude došlo, mi kao Liga ne vidimo poentu da naši klubovi nastupaju u Drugoj ABA ligi, jer im osvajanje iste ne garantuje ništa, pa je samim tim i dodatno ulaganje sredstava kako bi se Druga ABA Liga osvojila nepotrebno", navedeno je u dopisu.

Bonus video:

02:03

Bogdan Bogdanović posle pobede nad Kinom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.