SVI SE PITAJU ŠTO IH NEMA: Evo zbog čega Crvena zvezda ne igra ABA Superkup!
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

SADA JE SVE JASNO

SVI SE PITAJU ŠTO IH NEMA: Evo zbog čega Crvena zvezda ne igra ABA Superkup!

Crveno-beli mogli su da učestvuju u Podgorici, ali imali bi određeni hendikep

Objavljeno: 11:45h

Regionalna košarka se i zvanično vraća na parkete, pošto se u Podgorici organizuje novo izdanje Superkupa ABA lige, gde učestvuje osam najboljih ekipa sa Jadrana. Tačnije, sedam najboljih i Igokea, koja je dobila nakanadni poziv, pošto je Crvena zvezda odlučila da ne učestvuje na ovom turniru.

Direktor ABA lige Milija Vojinović i predsednik Budućnosti, Dragan Bokan, su pred sam početak ABA liga Superkupa imali i određene kritike na račun kluba iz Beograda zbog činjenice da ne žele da igraju na ovom turniru.

Crvena zvezda jeste povukla pomalo nejasan potez s odlukom da ne učestvuje na turniru koji će otvoriti sezonu na Jadranu, međutim, iza ovoga se krije i pozadina zbog koje je klub s Malog Kalemegdana bio i sprečen da učestvuje na samom turniru. Tačnije, mogli su da učestvuju, ali, imali bi određeni hendikep.

Iako se u prvi mah učinilo da je Zvezda odbila da igra Superkup zbog učešća na Magenta kupu u Nemačkoj, situacija je drugačija.

KK Crvena zvezda, Košarkaši Crvene zvezde, Košarka
foto: KK Crvena zvezda

Ekipa Crvene zvezde jeste uzela učešće na jakom evroligaškom turniru u Minhenu, gde je igrala protiv Albe i Bajerna, međutim, ono što ih očekuje 18. i 19. septembra je nešto što je izvan njihove kontrole. Naime, Crvenu zvezdu, tačnije njenog trenera, očekuje seminar trenera Evrolige u Barseloni, gde će prisustvovati Duško Ivanović.

Zato je Crvena zvezda i odbila učešće, jer bi bila primorana da se u Podgorici nadmeće bez svog prvog trenera.

Predsednik kluba s Malog Kalemegdana, Nebojša Čović je i sam pre mesec dana obrazložio odluku zašto Zvezda neće učestvovati na turniru u Podgorici.

- Zvezda preispituje svoje stavove i učešće i u Regionalnoj ligi. Što se tiče Superkupa, tu nema mistifikacije. Zvezda je raspoložena da ga igra, predložila je termin da to bude 12. septembra i to je usvojeno na Skupštini, koje traju i po 20 sati. Nakon toga su se vratili i zadržali stari termin. Naime, 18. i 19. septembra je seminar trenera Evrolige u Barseloni. Mi nećemo da igramo Superkup bez našeg trenera. Evroliga je Evroliga - rekao je tada Nebojša Čović.

Osim Čovića, čak je i sportski direktor Milan Dozet ostavio kratki komentar, gde je izjavio da treba upitati ABA ligu zbog čega Crvena zvezda ne učestvuje na turniru.

BONUS VIDEO:

00:52

Nebojša Čović otvoreno o večitom rivalu i šansama Zvezde za FAJNAL FOR EVROLIGE!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.