AMERIKANCI IDU KUĆI BEZ MEDALJE: Dilon Bruks vodio Kanadu do bronze!
Foto: Nebojsa Parausic / imago sportfotodienst / Profimedia

borba za treće mesto

AMERIKANCI IDU KUĆI BEZ MEDALJE: Dilon Bruks vodio Kanadu do bronze!

Velika pobeda za Kanadu

Objavljeno:

Košarkaši Kanade savladali su selekciju SAD-a u utakmici za treće mesto nakon produžetaka rezultatom 127:118

Time je Kanada napravila najveći uspeh u istoriji i došla do prve medalje na svetskim prvenstvima, a do pobede su došli nakon trilera

Selekcija koju je Srbija porazila u polufinalu je bila bolji rival kroz čitav meč i u neizvesnoj završnici došla do velike pobede.

Kanađani su bolje otvorili meč i završili prvu četvrtinu sa devet poena prednost, ali su se Amerikanci vratili u drugoj i na poluvreme se otišlo pri rezultatu 58:56 za najseverniju državu sa Severnoameričkog kontinenta.

Drugo poluvreme je ponovo bolje otvorila Kanada, imala i 10 poena prednosti na startu četvrte četvrtine, ali se ekipa Stiva Kera vraćala kroz čitavu četvrtinu i uspela da izjednači

Imala je Kanada plus četiri na 20 sekundi do kraja, ali je Majkl Bridžis pogodio jedno slobodno bacanje, a zatim drugo promašio, ali nakon skoka pogodio za tri poena.

Ipak, produžetci su pripali Kanadi koja je bila sigurnija i došla do velike pobede.

U timu Kanade se najviše istakao Dilon Bruks sa 39 poena , a pratio ga je Šaj Aleksander sa 31 poenom . Kod Amerikanaca je najbolji bio Entoni Edvards sa 24 poena, dok je Brdižis dodao 19.

Bonus video:

01:20

Trening Srbije pred finale

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.