LEGENDARNI ŠPANAC ODUŠEVLJEN ORLOVIMA: "Srbija je zaslužila da bude u finalu, igra sjajno bez Jokića!"
Foto: EPA/Etienne Laurent

LEGENDARNI ŠPANAC ODUŠEVLJEN ORLOVIMA: "Srbija je zaslužila da bude u finalu, igra sjajno bez Jokića!"

Srbija će za svetsko zlato igrati u nedelju od 14:40

Objavljeno:

Uoči velikog finala Mundobasketa u Manili, FIBA je organizovala sjajan događaj na kome su gosti bili Pau Gasol, Luis Skola i Karmelo Entoni.

Ambasadori Svetskog prvenstva na Filipinima, Japanu i Indoneziji razgovarali su sa predstavnicima medija i javnosti izneli svoje utiske sa turnira koji će biti završen u nedelju finalom između Srbije i Nemačke.

- Srbija je zaslužila da bude u finalu i bori se za zlato. Malo se priča o značaju i ulozi trenera Svetislava Pešića koji je bio selektor Jugoslavije pre 21 godine kada su uzeli zlato u Indijanapolisu, sada je opet tu. Fantastičan trener, bio je mentor mom bratu, znam ga lično i dajem mu velike zasluge za ovo što se dešava u Srbiji. Vodio je najbolje timove do vrha, ima veliku strast prema košarci - kaže Gasol i dodaje:

- Srbija igra sjajno bez Jokića i još nekoliko bitnih igrača. Ipak, timska košarka je pobedila priču o individualcima u ekipa. Videli ste kako je Argentina pobedila Francusku 2019. godine na Mundobasketu, bili su bolji tim, pa je i Španija dobila Australiju koja je individualno bila bolja od nas. I tada smo gledali neočekivano finale. Lepo je videti to i sada, nije sve u pojedinačlnom kvalitetu, već timu. Da se svi bore za istu stvar, za loptu, komuniciraju, bore za svaki posed, brane koš, to su vrednosti koje treba ceniti.

Njegov dugogodišnji rival Pau Gasol želi da vidi najbolju košarku u dvorani “Mall of Asia“.

- Biće zanimljivo finale, očekujem čvrstiu borbu oba tima i tesnu utakmicu. Ono što pamtim iz vremena kada sam ja igrao finala jeste posebna motivacija, fokus i sama priprema, što je jako važno. Uvek sam uzbuđen kada dođe finale. Neka najbolji tim pobedi sutra - završio je Gasol. - Četiri ekipe igraju za medalje. Videli smo dve jake utakmice. Sve je bilo otvoreno. Kada govorimo o favoritima, uvek vidite SAD na prvom mestu. Ali, ostali su mnogo napredovali, nisu se uplašili. Druga utakmica je bila bolja od prve, ali su obe utakmice imale kvalitet - rekao je Gasol.

Zajedno sa Skolom i Entonijem je ambasador Mundobasketa.

- Normalno mi je sve to. Ponosan sam što sam ambasador ove igre i Mundobasketa. Baš sam uživao u svemu dosad i lepo je što i dalje mogu da doprinesem razvoju košarke.

Španac je istakao da mu je cilj da u narednim godinama širi zaostavštinu Kobija Brajanta. - Kobi je bio veliki deo moje karijere i života, naš odnos je prevazišao košarku. I dalje je prisutan u mom životu. Za mene je mogućnost da pomognem, da čuvam njegovo nasleđe velika stvar. Provodim dosta vremena sa njegovom suprugom i decom, svi smo kao velika porodica. Pokušavamo da delimo vrednosti koje je on cenio, takođe se trudim da utičem i na razvoj ženske košarke. To je njemu bilo važno, a i meni je sada kao ocu ćerke - poručio je Gasol.

Bonus video:

02:58

Milutinov posle pobede nad Kanadom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.