PEŠIĆ ODRŽAO PREDAVANJE NA TERENU PA NAPOMENUO: "Mi smo ISTO ovako igrali na EP... Ovo je bio ključ protiv Kanade!"
Svetislav Pešić, Foto: Starsport

ogromna pobeda

PEŠIĆ ODRŽAO PREDAVANJE NA TERENU PA NAPOMENUO: "Mi smo ISTO ovako igrali na EP... Ovo je bio ključ protiv Kanade!"

Selektor Srbije prezadovoljan nakon istorijske pobede u polufinalu

Objavljeno: 13:50h

Srbija je pobedila Kanadu 95:86 i otišla u borbu za zlato, koje je poslednji put uzela 2002. godine, kada je slektor bio Pešić.

Našu selekciju u finalu očekuje bolji iz duela Nemača - Sjedinjene Američke Države, a meč je na programu u petak od 14:45.

- Veoma sam ponosan na tim, velika pobeda. Odigrali smo sjajnu utakmicu, najbolji smo defanzivni tim. Pokazali smo da znamo da igramo u napadu, tranziciju. To je bio ključ. Drugo, sjajna 1-na-1 odbrana, protiv Šeja - rekao je Pešić na početku izglaganja i potom dodao:

- Za naš tim je on bio dodatna motivacija da ga izbacimo iz igre. Teško, ali mislim da smo učinili to dobro. Vrlo je važna bila treća četvrtina, to je druga utakmica. Da oduzmemo agresivnost Kanadi. Moramo da učimo iz svega.

O finalu.

- Finale je finale. To je jedna utakmica. Nije bitno ko će biti rival. Znamo da će biti to fizički zahtevna utakmica - rekao je Kari pa se vratio na Kanadu:

- Važan je bio skok i u trećoj četvrtini. Oni su jaki na ofanzivnom skoku. Kontrolisali smo to. Nismo bili sjajni u ofanzivi kao u četvrtfinalu, ali sa defanzivnim skokom i timskom odbranom smo završili odbranu i jako sam srećan zbog toga.

- Mi smo isto ovako igrali i na EP. Igrali smo fantastično, osim 10 minuta protiv Italije. I ovom prilikom želim da kažem da sam u pravu. Imali smo ujedinjen tim, disali smo kao jedan i prošle godine. Odbrana ne počinje od Milutinova, nego od bekova, pa se lančano nastavlja. Uvek je najvažnija odbrana na spoljnim igračima. Bekovi imaju poverenje ostalih igrača, zato imaju samopouzdanje da igraju takvu odbranu nad igračima kakvav je Šej Gildžus. Avramović je pokazao sve to u Partizanu, Dobrić je odigrao fantastičnu utakmicu, i odbrani i u napadu. Pričamo o odbrani, a procenat šuta 62 posto u polufinalu SP - rekao je Pešić.

Bonus video:

02:58

Milutinov posle pobede nad Kanadom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.