IGRAČI MORALI DA POTPIŠU UGOVOR KAKO BI IGRALI ZA KANADU: Zajedno su bar do Olimpijskih igara!
Foto: EPA/MARK R. CRISTINO

šokantno

IGRAČI MORALI DA POTPIŠU UGOVOR KAKO BI IGRALI ZA KANADU: Zajedno su bar do Olimpijskih igara!

Ovo se retko viđa na reprezentativnom nivou

Objavljeno:

Kanada je na ovo Svetsko prvenstvo došla sa sedam NBA asova, četiri igrača iz Evrope i centrom Zekom Idejom koji igra na univerzitetu Purdju.

Imali su Kanađani i ranije zvučna imena, ali nikako nisu uspevali da naprave veći rezultat i plasmanom u polufinale gde će igrati sa Srbijom ostvarili su najveći uspeh tamošnje košarke.

A sa dolaskom nove garniture u košarkaški savez Kanade i sa dovođenjem španskog stručnjaka Đordija Fernandeza na mesto selektora došlo se na ideju da se napravi NBA sastav i da se napadnu medalje prvo na Mundobasketu, a onda i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kanađani su jedina reprezentacija na ovom Svetskom prvenstvu koja sa svojim igračima ima potpisan profiesionalni ugovor!

"14 najboljih igrača iz NBA, NCAA i internacionalnih liga su se obavezali da predstavljaju Kanadu od sada do kraja Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Svaki igrač je sa nacionalnim timom potpisao trogodišnji ugovor. Ako neki igrač ne bude mogao da nastupi za reprezentaciju očekuje se da dođe na trening kamp", navodi se u saopštenju KS Kanade iz maja 2024. godine.

Od 14 igrača koji su potpisali ugovore sa Kanadom na Mundobasketu nema Džamala Mareja, Kema Birča, Ošea Briseta, Kori Džozef i Kevin Pangos. Tu su Nikel Aleksander-Voker, Ar Džej Beret, Dilon Bruks, Lugenc Dort, Zek Idej, Melvin Edžim, Šaj GIldžus-Aleksander, Keli Olinik i Dvajt Pauel.

Bonus video:

01:14

KANADA IMA POSEBAN MOTIV DA PROTIV SRBIJE PRUŽI MAKSIMUM! Novinar Kurira iz Manile: Dončićeva nervoza ugušila i njega i tim

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.