RASKRVARIO JOKIĆA, SAD JE ZADUŽEN ZA BOGDANA: Udara da povredi, NBA asovi ga MRZE, mislilo se da ima TRANS devojku!
Big Bambina/Dilon Bruks, Foto: EPA/Mast Irham, Twittter/NBA news and videos

NAJVEĆI GRUBIJAN Nba lige

RASKRVARIO JOKIĆA, SAD JE ZADUŽEN ZA BOGDANA: Udara da povredi, NBA asovi ga MRZE, mislilo se da ima TRANS devojku!

Važi za jednog od najprljavijih igrača na svetu, ali koji uglavnom uspeva da se kontroliše kada ga drugi provociraju dok ne bira sredstva da izbaci iz takta protivnika

Objavljeno: 08:54h

Košarkaška reprezentacija Srbije od 10.45 u Manili igra polufinale Svetskog prvenstva protiv selekcije Kanade koju su kladionice, kao i Litvaniju pre toga, proglasila za favorita u ovom duelu.

Jedan od najjačih aduta selektora Đordija Fernandesa je čovek koji za sebe kaže da je najbolji defnazivac na perimetru na svetu, ali koji je vrlo efikasan i u napadu i u proseku postiže 13 poena u dosadašnjem toku Mundobasketa - Dilon Bruks.

Važi za jednog od najprljavijih igrača na svetu, ali koji uglavnom uspeva da se kontroliše kada ga drugi provociraju dok ne bira sredstva da izbaci iz takta protivnika.

Zato Bruksa treneri zadužuju da "čuva" najbolje igrače rivala, a Fernandes je rekao da je njegova odbrana na Luki Dončiću u četvrtfinalu bila "defanzivna klinika i da treba jednog dana da se nađe u FIBA muzeju košarke".

Bek/krilo Hjustona radi sve: provocira, udara, grebe, štipa, a neretko - po procenama nekih stručnjaka - udari s namerom da povredi.

Tako je smatrao selektor SAD i trener Golden Stejta, Stiv Ker, koji je javno napao tadašnjeg člana Memfisa nakon što je u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige 2022. brutalnim udarcem po glavi sprečio polaganje Gerija Pejtona II i ozbiljno povredio košarkaša "Voriorsa".

Ove sezone se bek Memfisa najviše istakao kada je sa zemlje namerno udario u međunožje zvezdu Klivlenda, Donovana Mičela, s kojim je očigledno imao neraščišćena posla dok je ovaj bio u Juti. Mičelu je "puk'o film" pa je izbila manja tuča...

Kada je došao novi plej-of, Bruks je udario Lebrona Džejmsa kolenom u prepone, omalovažavao ga u izjavama, ali nije uspeo da poremeti "Kralja".

Imao je sukobe i sa Hardenom, Embidom, Karijem, Lilardom, a iako kaže da je to sve deo njegovog profesionalizma, jednog košarkaša otvoreno ne podnosi.

U pitanju je skoro jednako prgavi Drejmond Grin iz pomenutog Golden Stejta.

Javnost u Srbiji ipak verovatno najbolje pamti kako je Bruks raskrvario Nikolu Jokića. Sada će skoro sigurno najviše pokušati da se uvuče pod kožu Bogdanu Bogdanoviću.

A privatni Dilonov život je takođe zanimljiv. Pisalo se da je svoju dugogodišnju devojku ostavio zbog - transseksualke!

Bruks je pre godinu dana šokirao košarkaški svet jer je zaveo brinetu, popularni model Veliku Bambinu ('Big Bambina') koja je ipak ovog marta opovrgla glasine o sebi i na uvid javnosti stavila krštenicu kao dokaz da je rođena kao žensko, a pravo ime joj Denijel M. Frepije.

Bonus video:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.