AKO PITATE PEŠIĆA, SVE JE OVO NORMALNO: Selektor se oglasio posle plasmana u četvrtfinale!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport

jasan

AKO PITATE PEŠIĆA, SVE JE OVO NORMALNO: Selektor se oglasio posle plasmana u četvrtfinale!

Nije želeo da govori o narednim rivalima

Objavljeno: 16:55h

Košarkaška reprezentacija Srbije se dominantnom partijom protiv Dominikanske Republike plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva u košarci, gde će sačekati boljeg iz duela Litvanije i Amerike.

Selektor "orlova" Svetislav Pešić se oglasio posle jako važne pobede.

- Teška utakmica za nas. Ofanzivno orijentisan tim. Kao što je rekao Vanja, bilo je važno da pokažemo reakciju u odnosu na prošlu utakmicu. Tim je reagovao izvanredno. Pobedili smo. Felis je najbolji igrač Dominikane, on je bio njihov vođa i u ostalim utakmicama.Pokušali smo da ga eliminišemo i uradili smo dobar posao. Iako je Karl Entoni Tauns najbolji igrač, naš cilj su bili Felis i Monter. Pokušali smo da ih sprečimo da grade igru.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

- Za nas je ova utakmica bila bitna da povratimo samopouzdanje. Bitno je da na Svetskom prvenstvu da imate igrača koji je sposoban da odgovori u pravom trenutku. Pokazali smo timski duh i karakter. Slavimo svaku pobedu od prvog trenutka kada smo počeli da radimo zajedno.

On je govorio o tome šta se promenilo u pripremi između dve utakmice

- Ništa se nije promenilo. Kada igrate protiv ofanzivno orijentisane ekipe kao što je Dominikanska Republika, morate da im oduzmete prednost u napadu. Da se vraćate što brže u odbranu i da zaustavljate loptu. Ako ste uspešni u tome, to je važno. Važno je i kako mi igramo u napadu. Ključ košarke je da postignete koš. Da biste davali koševe potrebna je lopta. Da biste dobili loptu morate da igrate odbranu. Pre svega je važno kako igramo odbranu, ne samo u ovoj nego u svakoj utakmici.

Pešić o doprinosu igrača sa klupe.

Davidovac i Milutinov
Davidovac i Milutinovfoto: Starsport

- To je ono što svaki tim želi, da imate dobru podršku sa klupe. Stalno morate da trenirate i čekate svoju šansu. Mi smo izgubili Simanića, imamo igrača manje na klupi. Bila je i povreda Avramovića. Moramo da imamo dobru energiju sa klupe. Svaki igrač, ne samo oni koji su starteri, moraju da utiču i učestvuju u dobroj igri ekipe.

Pešić o čuvanju Taunsa.

- Nemoguće je čuvati takvog napadački orijentisanog igrača kakav je Tauns. On je izvanredan igrač jedan na jedan, sjajan šuter sa dobrom penetracijom. Teško ga je čuvati, pogotovo kad svi igraju za njega, ogromna su očekivanja. Davidovac je jedan vrlo inteligentan igrač, ima sposobnost predviđanja i on je iz utakmice u utakmicu sve bolji. Tako da, moramo da kažemo da kada igraš protiv takvog jednog dobrog igrača moraš da menjaš. Videli ste da je 7-8 minuta odbranu protiv Taunsa odigrao Milutinov. To je bilo izvanredno. Bila je to dobro organizovana timska odbrana.

Bonus video:

01:53

Aleksa Avramović nakon pobede

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.