PANTER PRED NOVU SEZONU: "Sećam se prve godine, nije bilo lako! Svestan sam da ćemo sada imati metu na leđima!"
Foto: FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

utisci

PANTER PRED NOVU SEZONU: "Sećam se prve godine, nije bilo lako! Svestan sam da ćemo sada imati metu na leđima!"

Kapiten Partizana se dotakao prvih dana u klub, pojačanjima, prijateljstvima,...

Objavljeno:

Košarkaši Partizana su u sezoni 2022/23 bili na korak od Fajnal Fora Evrolige, a u ABA ligi su pobedili Crvenu zvezdu u finalu i osvojili šampionsku titulu.

Kevin Panter je sve imao dogovoreno sa Barselonom, ali se u poslednji trenutak predomislio i odlučio da ostane kapiten crno-belog tima.

- Čitav život sam takav. Treniram žestoko, posvećen sam... doduše nekada se zapitam... kako sam došao dovde? Ni sam ne znam", rekao je Panter.

Međutim, kada je sve bilo rešeno oko njegove budućnosti, mogao je ponovo da se posveti isključivo košarci.

- Imao sam tri nedelje odmora kada nisam trenirao. Iskoristio sam to vreme da se vidim sa nekim ljudima koje ne mogu da vidim tokom sezone, ali generalno nemam previše vremena za odmaranje. Ubrzo sam krenuo sa individualnim pripremama.

Govorio je Panter i o trenutnom sastavu:

-Tim izgleda dobro, doduše tek smo nekoliko dana ovde, ali ima nas koji smo tu već tri godine i poznajemo sistem. To pomaže novim igračima da sve shvate brzo. Ne moramo stalno da prekidamo trening kako bismo objašnjavali šta treba da se radi. Sećam se prve godine.. uh... nije bilo lako. Sada pred treću sezonu znaš šta trener želi i očekuje od tebe. Zato mislim da sve lepo funkcioniše.

Nova lica u odnosu na prošlu sezonu su Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer.

- Istina da imamo iskustvo, video sam igrače koji su mnogo porasli, napredovali, od Smajlija, Balše, Jam koji više nije sa nama. Shvatamo koliko je teško, šta je sve potrebno da bi se pobeđivalo.

Kaminski i Dožer do sada nemaju iskustva u Evropi.

- Treba videti kako će se oni prilagoditi. Ako budu spremni da se prilagode, biće njima lakše i bolje. Zavisi samo od Frenka i Pi Džeja.. videćemo. Sve je na njima. Teško je to videti na treningu, jer trening je jedno, utakmica nešto drugo.

Zek Ledej i Kevin Panter su već četiri godine zajedno, od Olimpije do Partizana.

- On je lud. To je moj brat. Od vremena kada smo bili u Milanu i od tada smo zajedno. Ne verujem da smo ikada očekivali da ćemo ovoliko biti zajedno saigrači. Sada mi je kao član familije. Četiri godine... ludo. Nikada nisam imao saigrača sa kojim sam četiri godine.

Onog momenta kada je Panter odlučio da se vrati u Partizana, istim putem je krenuo i Ledej.

-Mnogo mi znači poverenje saigrača. Znaju koliko sam ozbiljan, Zek me najbolje poznaje i drago mi je što je moja odluka da ostanem uticala i na njega. Leto je bilo ludo, posebno za mene. Znao sam da ako se odlučim da se vratim da će i on slično uraditi, na kraju se tako ispostavilo.

Za kraj je pričao o očekivanjima za narednu sezonu.

- Naše ambicije su nam visoke od prvog dana kada smo se okupili. Ne zaboravljam šta su ljudi govorili kada sam došao prve godine, to me motiviše... svestan sam da ćemo imati metu na leđima jer svi znaju kakva smo ekipa sada. Timovi se sada sa posebnom pažnjom pripremaju za nas, ali to nije bitno, neće vam to pomoći, svi se spremaju završava obraćanje Panter.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.