PEKOVIĆ ZAPALIO GROBARE: Partizanu napraviti halu od 50.000 mesta!
Nikola Peković, Foto: Starsport©

MUNDOBASKET

PEKOVIĆ ZAPALIO GROBARE: Partizanu napraviti halu od 50.000 mesta!

Nikola Peković sumirao utiska posle uvodne faze Mundobasketa, a dotakao se i voljenog Partizana

Objavljeno:

Predsednik KS Crne Gore Nikola Peković trenutno se nalazi na Mundobaskertu u Filipinima.

On je u intervjuu za "Sportal" istakao da je zadovoljan učinkom u grupnoj fazi. Đetići su upisali trijumfe protiv Meksika i Egipta, a doživeli su poraz od Litvanije.

- Ispunili smo očekivanja, od nas su očekivali domah da prođemo u drugu fazu, normalno, mi smo znali kako nas težak posao očekuje. Stvarno, Meksiko i Egipat su dve dobre ekipe, vidi se da smo odigrali odlično, napravili smo istorijski uspeh i prošli u 16 najboljih na sveu. Što se Litvanaca tiče, momci su bili malo stegnuti, iako nije bilo razloga za to. Napravili smo uspeh, igrali smo za naš merak. Ali opet, drago mi je da se završila prva faza, čekamo petak i idemo dalje - rekao je Peković.

Crnu Goru sada očekuju dueli protiv SAD i Grčke.

- Biće merak protiv Amerikanaca. Biće to istorijska utakmica, mislim da do sada nismo imali bolje mesto na svetu što se tiče plasmana. Vučeviću neće biti strano ovo, ali ima momaka koji nikad nisu igrali protiv ovakvih igrača. Ove dve utamice će biti za uživanje.

Peković otkriva da nema vremena da prati ostale reprezentacije, pa ni Srbiju.

- Gledao sam malo, ali kada je slobodan dan, idemo da vidimo malo grad, retko izlazimo, uz to se i ja trudim da budem uz momke kad je trening. Kada sam već došao, znam da im znači podrška, da je tu neko iz Saveza. Video sam da Srbija prolazi bez problema, ima i dobre šanse za prolaz druge grupe, sve se otvorilo. Mislim da igraju sjajno ovi momci. Znam da vam fale Jokić i Micić, bilo bi lakše. Ali i ovi momci što su tu, svaka čast. Nije lako celo leto odvojiti posle naporne sezone, svaka čast svima koji dođu - rekao je Peković.

U svakom razgovoru sa Nikolom nezaobilazan je i Partizan.

Ostoja Mijailović i Nikola Peković
Ostoja Mijailović i Nikola Pekovićfoto: Marko Đoković

- Pratim, video sam sve... Super što je Kevin Panter ostao, počeli su pripreme. Najveća su očekivanja sa Željkom Obradovićem, nema tu mnogo da se priča o tome. Siguran sam da će on opet da uklopi da bude sve kako treba i nadamo se najboljem.

On smatra da Partizanu treba hala od 50.000 ljudi-

- To sam video... Moj prijatelj je predsednik KK Zlatibor i on govori kako treba da napravimo halu od 50.000 mesta. Ovde ima takva od 50.000, baš smo pričali da li bi Partizan mogao da je puni svaku utakmicu. Znam da će biti veliko interesovanje, biće opet neizvesna Evrolige, ušao je ogroman novac, dovode se jaki igrači, pred nama je jedna uzbudljiva sezona.

Hoće li se Željko Obradović smiriti dok ne odvede Partizan na fajnal-for Evrolige?

- Ma teško, teško... (smeh). Prošle godine je propuštena velika šansa, ostaje veliki žal za tim. Vidim da su opet došla odlična pojačanja i nadam se da će Željko to sve da uklopi, imaju vremena da se pripreme - zaključio je Peković.

Bonus video:

05:39

KOŠARKA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.