KAKO SRBIJA MOŽE DA IZBORI OLIMPIJSKE IGRE: Ukoliko se stigne do ove faze Mundobasketa put u Pariz je izvestan!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

RAČUNICA JE JASNA

KAKO SRBIJA MOŽE DA IZBORI OLIMPIJSKE IGRE: Ukoliko se stigne do ove faze Mundobasketa put u Pariz je izvestan!

Izabranije Svetislava Pešića u nedelju od 14 časova očekuje meč protiv Dominikanske Republike

Objavljeno: 17:54h

Košarkaši Srbije na Mundobasketu bore se da dođu do nove medalje u istoriji, ali i da obezbede plasman na Olimpijske igre koje se igraju naredne godine u Parizu.

Da bi ostvarili ovaj rezultat potrebno je da se nađu među dve najbolje evropske reprezentacije na Mundobasketu na kraju takmičenja.

Srbija u nedelju od 14 igra meč protiv Dominikanske Republike, koji mora da dobije kako bi uopšte bila u trci za direktan plasman na Olimpijske igre i medalju na Mundobasketu.

Ukoliko ne uspeju da doguraju daleko i budu među dva najbolja evropska tima, druga opcija za Srbiju jesu kvalifikacije, a za njih je potrebno da se obezbedi plasman u drugu rundu Mundobasketa, što su „orlovi“ već uradili. Iz kvalifikacija četiri tima će obezbediti učešće na završnom turniru.

Svetislav Pešić, Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Od evropskih reprezentacija, četvrtfinale Mundobasketa izborili su Slovenija, Nemačka i Litvanija, dok su još uvek u igri Italija i Španija.

U grupi I, u kojoj je Srbija, Italija može da se plasira u četvrtfinale. Ako se to desi, Italija ide dalje kao prva u grupi. Treba imati u vidu i da se još sastaju Litvanija - SAD i to je meč za 1. mesto grupe i ukrštanje sa našom grupom.

U grupi L je situacija ista kao u grupi gde je Srbija - ko pobedi, ide dalje, jer svi imaju identičan učinak sa 3-1. U poslednjem kolu igraju Španija i Kanada odnosno Brazil i Litvanija.

"Orlovima" bi polufinale Mundobasketa skoro sigurno donelo učešće na Olimpijskim igrama s obzirom na trenutno stanje u grupama.

Podsetimo, Srbija je u prvoj fazi prvenstva ostvarila tri ubedljive pobede protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana, a potom je usledio poraz od Italije na startu druge faze takmičenja.

BONUS VIDEO:

06:47

Svetislav Pešić pred sutrašnju utakmicu sa Dominikanskom Republikom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.