"NA DOMINIKANU KAO DA JE FINALE PRVENSTVA SVETA!" Pešić kratak i jasan posle šok poraza (FOTO)
Marko Gudurić i selektor Svetislav Pešić na utakmici protiv Italije, Foto: Starsport©

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

"NA DOMINIKANU KAO DA JE FINALE PRVENSTVA SVETA!" Pešić kratak i jasan posle šok poraza (FOTO)

Uvek ima razloga da se oporavimo, da se vrate neki momci sa problemima. Ja sam siguran da ćemo to vreme da iskoristimo na najbolji način, kaže selektor

Objavljeno:

Svetislav Pešić, selektor Srbije na konferenciji za medije izneo je utiske posle poraza od Italije u prvoj utakmici druge faze Svetskog prvenstva u košarci.

- Kao što je rekao Ognjen, znali smo da smo igrali tešku utakmicu. Protiv odličnog tima Italije. Išli smo gore - dole, nismo kontrolisali našu igru, posebno u momentima kada smo imali dobar rezultat i dobar ritam utakmice. Kako bilo, kao uvek, želimo da pobedimo, ali sada imamo Dominikanu. Imamo dovoljno vremena. Igraćemo taj meč za dva dana. Oporavićemo se fizički i mentalno i pripremiti se. Treba da analiziramo šta treba da unapredimo i da budemo spremni da damo sve od sebe protiv Dominikane - počeo je Pešić.

Selektor Svetislav Pešić na utakmici protiv Italije
Selektor Svetislav Pešić na utakmici protiv Italijefoto: Starsport©

Šta dalje?

- Naravno da je utakmica protiv Italije za nas bila važna iz mnogo razloga, a pre svega da sami odlučujemo svoju sudbinu na SP. Izgubili smo tesno, sa dva razlike. To i nije strašno, ali šteta je što nismo iskoristili momentum da završimo meč u našu korist. Mi nemamo vremena za analize, teško je igrati protiv Italije. Zbog iskustva i brzine. Videli ste da imaju iskustvo, jer su zajedno dugo. To su i pokazali. I pobedom Italije, moramo da dobijemo i zadnju utakmicu. Ta utakmica određuje sudbinu za dalji opstanak na prvenstvu. Dobro je što imamo vremena za razliku od ove utakmice. Takva je situacija, nismo imali ni 24 sata. Sada imamo 48 časova da se oporavimo. Uvek ima razloga da se oporavimo, da se vrate neki momci sa problemima i da uđemo u taj meč kao da je finale prvenstva sveta. Ja sam siguran da ćemo to vreme da iskoristimo na najbolji način - kaže Pešić.

Selektor Svetislav Pešić na utakmici protiv Italije
Selektor Svetislav Pešić na utakmici protiv Italijefoto: Starsport©

O udarcu Nikole Jovića tokom meča...

- Za sada je dobro, ali videćemo. Mišići su to, telo je zagrejano i ti udarci se mogu istrpeti. Videćemo kad se završi kako tu sutra izgleda. Biće pod terapijama koliko je to potrebno. Nadamo se da nije ništa opasno. Dobio je jak udarac, koji takve iskusne ekipe znaju da iskoriste. Namazani su svim farbama i bojama, a mi smo naivni. Ne kažem da mi treba da radimo to, ali moramo da iskoristimo to kada je dobar rezultat. Upali smo u krizu faulova, to je poremetilo naš ritam. Što se tiče Nikole, nadamo se da će to sve biti kako treba - rekao je Pešić.

Nikola Jović na utakmici Srbije i Italije
Nikola Jović na utakmici Srbije i Italijefoto: Starsport©

Bogdan je preuzeo krivicu na sebe. Šta na to kaže selektor Pešić?

- Šta mogu da kažem, ako to nisam čuo. Vi znate Bogdana, da je on emotivan, da oseća jednu veliku odgovornost, jer je kapiten reprezentacije i naš najbolji igrač. On je želeo najbolje. Ništa, on je iskusan igrač, naučiće iz ovoga, kako da rešava situacije na terenu. To je prošlost. Bogdan mora da zaboravi ovo i da se spremi za sledeću utakmicu, što je bilo, završilo se - dodao je Svetislav.

Bonus video:

01:10

Bogdanović posle poraza od Italije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.