ĐUROVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Ovo je več kompleks od Italijana, a oni su srednja ekipa"
Foto: Starsport©

iskreno

ĐUROVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Ovo je več kompleks od Italijana, a oni su srednja ekipa"

Naši košarkaši sada imaju imperativ pobede protiv Dominikanske republike

Objavljeno:

Poznati trener Vlade Đurović potpuno razočaran zbog poraza Srbije protiv Italije, ponovo na identičan način.

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je na neverovatan način protiv Italije (78:76) i uz pobedu Portorika nad Dominikanom sve se zakomplikovalo u našoj grupi. Činilo se da je izvesno da će Srbija sa prvog mesta u nokaut fazu, ali sada je i naše mesto u četvrtfinalu pod znakom pitanja, pa tako "orlovi" u poslednjem kolu moraju da savladaju Dominikanu, a da isto tako navijaju i da Italija bude bolja od Portorika.

Ipak, pre svega toga treba dobro analizirati igru naše reprezentacije koja se potpuno raspala protiv "azura", i to više nije nikakva slučajnost pošto je Srbija izgubila čak četiri vezane utakmice protiv ovog tima. Ono što je još upadljivije, da je u poslednja tri susreta prosula prednost.

- Ja sam razočaran načinom kako smo izgubili, treći put zaredom. Kad smo imali Micića i Jokića imali smo 14 razlike i izgubili smo, opet onda na Akropolis kupu ova ekipa je imala 17 razlike i izgubila, pa sad opet 16 razlike... Ovo je već kompleks od Italijana i treba da se zapitamo i nek sami gledaoci zaključuju o čemu se tu radi - bez dlake na jeziku prokomentarisao je košarkaški trener Vlade Đurović gostujući na RTS-u.

- Jedan momenat je jako važan... Pričali su nam pokojni treneri Ranko Žeravica i Aca Nikolić na seminarima da nikad plemjeker ne ubacuje loptu kad protivnički igrači igraju presing. Mi smo tako gubili lopte sa Jovićem. Nama je počeo vrotglavi pad na 60:44 sa dve promašene trojke Bogdanovića kada je hteo da se izvadi, da pokaže da je vođa, da ima srce...- kazao je Đurović i dodao da razume zašto je to u tom trenutku i povuklo našeg kapitena - ima srce, ali je posle toga imao još tri-četiri promašene trojke i nastala je opšta panika".

Vlade Đurović ističe i da Srbija i dalje ima sve u svojim rukama, ali da je sve zavarala slaba grupa u kojoj je naša ekipa lagano slavila protiv Portorika, Kine i Južnog Sudana.

- Šta sam ja tada rekao? Bez euforije, igrali smo u slaboj grupi, ali čim dođe prva jača ekipa - a Italijani su srednja ekipa - evo šta se desilo. Daj da se podignemo i dobijemo Dominikanu -zaključio je on.

Bonus video:

05:39

KOŠARKA

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.