"SPAVAMO I SANJAMO, DA NE MENJAMO KREVETE!" Pešić zbijao šale na konferenciji za medije (FOTO)
Svetislav Pešić na utakmici Južnog Sudana i Srbije, Foto: Starsport©

"Ne mogu da ih probudim"

"SPAVAMO I SANJAMO, DA NE MENJAMO KREVETE!" Pešić zbijao šale na konferenciji za medije (FOTO)

Uigravanje je važno, na dobrom smo putu. Kroz te pobede se diže i samopouzdanje igrača, tako da idemo dalje, rekao je selektor

Objavljeno:

Svetislav Pešić, selektor Srbije na konferenciji za medije izneo je utiske posle pobede nad Južnim Sudanom u trećem kolu B grupe Svetskog prvenstva.

- Sjajan odnos prema igri od prvog do poslednjeg minuta. Odlično smo igrali odbranu u tranziciji. Igrali smo protiv tima koji je fizički potkovan. Imaju dobar i čist koncept, posebno u ofanzivi. Za nas je bilo zanimljivo igrati ovaj meč. Ni manje ni više, nisam ja bitan, ovo je Svetsko prvenstvo. Važno je pobediti svaki meč. Važno je koristiti ovaj meč da bismo poboljšali individualne parametre. Koncentracija je bila dobra i očekuju nas teške utakmice - počeo je Pešić.

Svetislav Pešić na utakmici protiv Južnog Sudana
Svetislav Pešić na utakmici protiv Južnog Sudanafoto: Starsport©

Sledeći meč je protiv Italije.

- Mi ne razmišljamo o Italiji sada. Sutra ćemo pričati i analizirati kako treba da igramo protiv njih. Pričaćemo o meču sutra i na dan utakmice - kaže Pešić.

Svetislav Pešić na utakmici protiv Južnog Sudana
Svetislav Pešić na utakmici protiv Južnog Sudanafoto: Starsport©

Nikola Jović je odigrao fenomenalno.

- Rekao sam mu da ako je sam, da donese svoje odluke. Da ne okleva, da šutira, da ide na prodore. On je talentovan, ima dobar osećaj. Najvažnije nije ono što mu ja kažem, nego to što ima podršku saigrača. Oni ga podržavaju i veruju u njega. To je najvažnije - rekao je Pešić.

Svetislav Pešić i Nikola Jović na utakmici protiv Južnog Sudana
Svetislav Pešić i Nikola Jović na utakmici protiv Južnog Sudanafoto: Starsport©

O tome da Aleksa i Petrušev nisu bili u igri i planu igre.

- Ne raspoređujemo minutažu. Mi imamo uvek plan za meč. Postavljamo zadatke kako u odbrani, tako i u napadu. Pokušavamo da se držimo toga. Ne raspoređujem ja minute, niti sam ja to radio. Gledamo koliko možemo da ispratimo to svi zajedno. Ono što postavimo pred utakmicu da i sprovedemo. Ne ide uvek kako smo zamislili, jer na drugoj strani imamo protivnika koji se isto priprema za nas. Važno je da imamo plan šta želimo da uradimo. Da ubacimo igrače po osećaju gde su najbolji i u napadu i odbrani. To je to. Ako neki igrač traži izmenu - istakao je Pešić.

Filip Petrušev na utakmici Srbije i Kine
Filip Petrušev na utakmici Srbije i Kinefoto: Starsport©

Čime je selektor zadovoljan?

- Svime sam zadovoljan, kao i delovima igre na kojima treba da rastemo. U odbrani, napadu, pomaganju, preuzimanju. Odbrana je bila izvanredna dobar deo utakmice, jedan na jedan. Igrači su preuzeli odgovornost. Bili su svesni da igramo protifv atletske ekipe. Videli ste odakle su oni uzimali šuteve, ne respektuju nikoga. Zahvaljujući toj odgovornosti, dobili smo timsku odbranu. Treba to nastaviti i dalje. Sve počinje, ipak, od odbrane na plejmejkeru i završava se odbranom na visokim igračima. Treba da postavimo takvu igru da se naši igrači najbolje osećaju i da napravimo meč-ap da oni mogu da dođu do izražaja - poručio je Pešić.

Detalj sa utakmice Južnog Sudana i Srbije
Detalj sa utakmice Južnog Sudana i Srbijefoto: Starsport©

Dobru minutažu imali su Avramović, Ristić... Koliko je selektor zadovoljan tim?

- Zadovoljan sam. Više sam govorio o odbrani. Videli ste koliko su dva naša najiskusnija igrača napravila asistencija. Ne možeš da budeš nezadovoljan. Tim se razvija, to ne može da bude loše. Mi smo nova ekipa. Imamo Bogdana i našeg Stefana Jovića koji znaju, igrali su zajedno, ali nisu igrali sa svima ostalima. Mi se tražimo i najvažnije je da oni između sebe sarađuju i o tome sam govorio. Trening je važan, ali je važnije šta se dešava pre i posle utakmice, šta mi prija ili ne prija. Uigravanje je važno, na dobrom smo putu. Pobedi ne treba da se gleda u zube. Mi smo pobedili ovde. To su dobre pobede i ostavili smo dobar utisak. Kroz te pobede se diže i samopouzdanje igrača, tako da idemo dalje. Što je Bogdan rekao, ovo je tek početak, ne samo za nas nego i za ostale igrače - jasan je Pešić.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: Starsport©

Šta ekipa radi pre i posle treninga?

- Ne mogu da ih probudim. Spava i sanja. Imamo izvanredne uslove, sjajni su uslovi u hotelu, sve je na visokom nivou, apsolutno sjajna organizacija do sada. Igrači imaju dobre krevete, pitao sam igrače da li da ih menjamo, a oni su mi rekli nikako, spavamo u komadu. Najbolje bi bilo da se što pre završi ova pres konferencija, da odemo u krevet i odmorimo se za sutrašnji dan - našalio se Pešić.

Bonus video:

00:43

Žurka navijača Srbije na krovu Manile

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.