POCEKO DAO ZANIMLJIVU IZJAVU: Otkrio kako će se njegova ekipa pripremati za meč protiv Srbije!
Đanmarko Poceko, Foto: Profimedia

INTERESANTNO

POCEKO DAO ZANIMLJIVU IZJAVU: Otkrio kako će se njegova ekipa pripremati za meč protiv Srbije!

Italija je u poslednjem kolu grupe A savladala reprezentaciju Filipina 90:83

Objavljeno: 18:18h

Selektor Italije Đanmarko Poceko bio je u prepoznatljivom raspoloženju nakon pobede njegovog tima nad Filipinima u poslednjem meču grupne faze na Mundobasketu.

Poceko je još jednom pitao okupljene novinare gde je nekadašnji filipinski bokser Manu Pakjao.

- Ovde je gužva kao u saobraćaju napolju (smeh). Gde je Pakjao, gde je? Opet nije došao, boji se? A, zbog saobraćaja ga nema - počeo je Poceko u svom stilu.

Potom se osvrnuo na samu utakmicu koja je pripala njegovoj ekipi rezultatom 90:83.

Đanmarko Poceko
foto: Starsport©

- Čestitam ekipi Filipina, uradili su fantastičan posao, ne samo danas. Treba da budu ponosni na svoje igrače. Izgubili su sve utakmice, ali su se sjajno borili. Klarkson je velika zvezda, ali se sjajno ponašao i to me je iznenadilo. Igra sa mnogo emocija... Na prvom meču je bio mnogo tužan posle pete lične - smatra Poceko.

Osvrnuo se i na svoj tim.

- Volim moje igrače. U hotelu posle poraza od Dominikane hteo sam da skočim iz hotela, ali na sreću ne mogu da se otvore prozori. Ali siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspeo da skočim i spasao. Mnogo sam patio, ali imam sjajne igrače i volim svakog od njih. Volim i predsednika Saveza, poslednja tri dana me je tretirao kao otac sina. Nismo imali laku grupu... I zato se voli košarka, ne zbog putovanja i priča o sistemu.

Košarkaška reprezentacija Italije, Đanmarko Poceko, Košarka
foto: Starsport

Prvi put će "azuri" imati dva dana pauze... - Mnogo će nam značiti, mnogo. Moramo da se odmorimo, neki su mnogo igrali večeras. Takođe moramo da iskoristimo to vreme da popravimo neke stvari koje nisu radile kako smo hteli... Ali lopta nam se dobro kretala za razliku od prošlih utakmica - dodaje Poceko.

Rival u novoj grupi će biti Srbija.

- Protiv Srbije igraćemo našu normalnu košarku, znamo da su oni veliki tim. Malo ćemo odmoriti, popiti nekoliko piva i onda od sutra misliti o Srbiji - zaključio je Poceko.

BONUS VIDEO:

01:14

Trening reprezentacije Srbije

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.