RASPUCANA ITALIJA IMA PORUKU ZA SRBIJU: "Azuri" nisu dozvolili novo iznenađenje, domaćin u očaju
Italija - fILIPINI, Foto: Nebojsa Parausic / imago sportfotodienst / Profimedia

mundobasket 2023

RASPUCANA ITALIJA IMA PORUKU ZA SRBIJU: "Azuri" nisu dozvolili novo iznenađenje, domaćin u očaju

Kraj za domaću selekciju, Italije ide dalje kao druga

Objavljeno: 16:04h

Košarkaši Italije su posle poraza od Dominikanske Republike uspeli da upišu pobedu protiv domaće selekcije Filipina 90:83, i tako overe plasman u drugu fazu Mundobasketa.

"Azuri" će kao drugi u grupi proći dalje, a trijumf su ostvari zahvaljujući sjajnom šutu sa distance.

Italijani su ubacili neverovatnih 17 trojki i bilo je jasno da nema govora o novom iznenađenju, ali ovo bi trebalo da bude dobro upozorenje za Srbiju.

"Orlovi" će u narednoj fazi igrati protiv Dominikanske Republike i Italije, a vrlo dobro znamo kako smo u poslednje vreme prolazili u duelima sa njima.

Nisu mogli Filipinci protiv raspucanih rivala iako su čak u nekim momentima imali prednost na svojoj strani. Presudila je sjajna druga četvrtina izabranika Đanmarka Poceka, a uprkos velikom pritisku domaće selekcije u poslednjeg kvartalu, nije bilo povratka.

Najefikasniji je bio Simone Fontekio sa 18 poena i 6 uhvaćenih skokova, 14 je postigao Đampaolo Riči, dok su po 13 imali Spisu i Tonut, a 10 Nikolo Meli.

Na drugoj strani, 22 poena je ubacio Džordan Klarkson, dok je Dvajt Ramos bio zaslužan za 14 poena Filipinaca, a 9 je imao Rodžer Pogoj.

Bonus video:

01:14

Trening reprezentacije Srbije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.