"SVAKA UTAKMICA JE TEŠKA NA MUNDOBASKETU!" Pešić pohvalio Južni Sudan (FOTO)
Svetislav Pešić (desno), Foto: Starsport©

"ozbiljna ekipa"

"SVAKA UTAKMICA JE TEŠKA NA MUNDOBASKETU!" Pešić pohvalio Južni Sudan (FOTO)

Ko ih je potcenjivao, ne znam. Mi ih nismo potcenili. To su sve odlični, školovani igrači, rekao je između ostalog selektor

Objavljeno:

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije izneo je očekivanja pred Južni Sudan (10.00) u trećem kolu B grupe Mundobasketa.

- Imamo tešku utakmicu, svaka je teška na Mundobasketu. To se može videti po dosadašnjim rezultatima, već su počela iznenađenja. Znamo da smo favoriti, ne krijemo se od toga. Ozbiljna ekipa, jedna od retkih koja igra sa mnogo atletike i trčanja, agresivna u odbrani i na skoku. Raspoložena posle jučerašnje pobede. Videli ste kako su dobili Kinu, da nije mogla da se sastavi u poslednjoj četvrtini iako je svim silama želela da pobedi. Za Kinu je to bila vrlo važna utakmica - počeo je Pešić.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

Jasan je selektor da opuštanja – nema.

- Ne postoji nijedan protivnik kojeg mi ne respektujemo, ali moramo da znamo da smo mi ovde došli da idemo od utakmice do utakmice i dižemo našu igru. Mi smo odigrali tek dve, a tek treba da ih odigramo. Videćemo i protiv koga. Svaka je kao plej-of. Imali smo samo jedan trening, nemamo mnogo vremena da spremimo ovaj meč - kaže Pešić.

Svetislav Pešić i košarkaši Srbije
Svetislav Pešić i košarkaši Srbijefoto: Starsport©

Pričalo se ranije dosta puta o tome da bi na velika takmičenja trebalo da ide 14 igrača...

- Mi smo već pričali na ovu temu, bio je predlog pred FIBA, to nije usvojeno. Verujem da postoji razlog zašto nije, svako ima svoje razloge. Svi bismo mi voleli da imamo još neke alternative, ali šta da radimo - rekao je Pešić.

Svetislav Pešić i Nikola Jović
Svetislav Pešić i Nikola Jovićfoto: Starsport©

Interesovalo je novinare razmišljanje o tome da li je za ekipu posle jučerašnjeg pada u trećoj četvrtini danas bitniji trening ili razgovor unutar svlačionice?

- Nismo uopšte imali, do treninga nikakav razgovor. Vreme smo iskoristili da se spremimo za utakmicu. Nema sutra treninga, zato je bilo važno da napravimo dobar trening u ovim uslovima. Kada se vratimo u hotel imaćemo sastanak koji će biti posvećen analizi i pripremi utakmice sa Južnim Sudanom - istakao je Pešić.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

Mnogi su potcenili Južni Sudan, a sada ispada da je tako malo falilo da ima dve pobede i da neporažena uđe u duel sa Srbijom.

- Ko ih je potcenjivao, ne znam. Mi ih nismo potcenili. To su sve odlični, školovani igrači. Da ne bih preterivao i da ih ne bih hvalio previše, oni sa Kanadom igraju najbolju odbranu. Najagresivniju, organizovanu, dosta su agresivni. Imaju visinu i atletiku, odličnu pik’n’rol odbranu. Ozbiljna ekipa - zaključio je Pešić.

Bonus video:

00:43

Žurka navijača Srbije na krovu Manile

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.