DERBI GRUPE OPRAVDAO OČEKIVANJA: Velika pobeda Nemačke, Vučević vodio Crnu Goru do novog trijumfa! (FOTO)
Detalj sa utakmice Australija - Nemačka, Foto: EPA/Kimimasa Mayama

SJAJNA KOŠARKA

DERBI GRUPE OPRAVDAO OČEKIVANJA: Velika pobeda Nemačke, Vučević vodio Crnu Goru do novog trijumfa! (FOTO)

Izabranici Boška Radovića savladali su Egipat 89:74

Objavljeno: 12:59h

Košarkaši Australije i Nemačke odigrali su sjajan duel u okviru grupe E na Mundobasketu. U neizvesnoj završnici slavila je ekipa Nemačke 85:82.

Od prvog do poslednjeg minuta utakmice imali smo prilike da gledamo istinsku dramu i rezultatsku klackalicu, raspoložene igrače na obe strane, kao i pregršt kvalitetnih poteza. U tom odnosu snaga bolje se snašla selekcija Nemačke, koja je zabeležila svoju drugu pobedu na ovogodišnjem Mundobasketu, dok je Australija ostala na jednoj pobedi. Predvodnik kod pobedničkog sastava bio je Denis Šruder sa 30 poena, a podršku je imao u Maodo Lou, koji je dodao 20.

Sa druge strane, kod Australije najefikasniji je bio Peti Mils sa 21 poenom, a pratio ga je Džoš Gidi sa četiri poena manje.

Košarkaši Crne Gore obezbedili su plasman u drugu rundu ovogodišnjeg Mundobasketa.

Izabranici Boška Radovića su nakon Meksika savladali i Egipat 89:74.

Nije ovo bio preterano težak susret za našu susednu državu, moglo bi se reći da je crnogorska reprezentacija kontrolisala dešavanja tokom skoro pa čitavog susreta, te da su igrali onoliko koliko im je potrebno da se zabeleži trijumf. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Vučević sa 16 poena, jedan manje dodao je njegov imenjak Ivanović, a dvocifreni su bili još Kendrik Peri sa 11, odnosno Vladimir Mihailović i Dino Radončić sa po deset poena na svom kontu.

Sa druge strane, kod Egipćana je glavnu reč vodio Ehab Amin sa 26 poena, dok su po 13 ubacili Patrik Gardner i Anas Mahmud.

BONUS VIDEO:

02:09

Filipini navijaju za Srbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.