PEŠIĆ ZADOVOLJAN PRIKAZANOM IGROM: Selektor Srbije otkrio stanje povrede Filipa Petruševa!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

sumirao utiske

PEŠIĆ ZADOVOLJAN PRIKAZANOM IGROM: Selektor Srbije otkrio stanje povrede Filipa Petruševa!

Pomenuo je i sjajnu partiju Dušana Ristića

Objavljeno: 16:50h

Srbija je na perfektan način započeka Mundobasket, i to tako što je slavila protiv Kine, koju s klupe predvodi Sale Đorđević, a koja je pretrpela poraz od čak 42 poena razlike - Orlovi su slavili sa 105:63 na otvaranju.

Posle utakmice, Svetislav Pešić, selektor Srbije, bio je zadovoljan prikazanim.

- Pre svega želim da čestitam mojim igračima i timu, trenerima… Utakmica kao i svaka druga, pripremali smo se za igrače. Dali smo posebne zadatke svima pre ovog meča. Bitno mi je da svi koriste ovakve utakmice, prve na prvenstvu, a i da pobedimo. Posebne zadatke smo dali kako bismo imali odgovornost u odbrani. Sve je važno. Mi smo mlad tim, novi tim. Prvi put na velikom takmičenju. Ove utakmice koristimo da popravimo taktiku. Najvažnije za nas je individualna odgovornost. Danas je naša meta bio Anderson, dali smo igračima da vidimo kako će da odreaguju na odbranu. I naravno, uvek kažem, treća četvrtina je kao nova utakmica. Svaki meč je bitan, kako ga kreneš i završiš. Treća deonica može da promeni ishod. Počeli smo je dobro. Odlična reakcija tima. I sada da nastavimo u narednoj utakmici protiv Portorika.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Dotakao se Svetislav Pešić i svog kolege iz Kine, Saleta Đorđevića.

- Kao na svakoj utakmici, respekt Saši. Možete videti da je to novi tim sa mnogim igračima. Pokušava da donese nove, taktičke stvari. Ovo se dešava svakom treneru koji tek preuzima tim. Bez vremena, nema ni posla.

Kaže Pešić i da neće pričati o drugim selektorima.

- Moj prvi posao kao trenera jeste da unapredim svoje igrače, ne bih rekao ništa, ali ne mogu da pričam o drugima.

Dotakao se i on Filipa Petruševa.

- Zglob je u pitanju i nismo hteli da forsiramo. Nije igrao. Ne znam zašto ne bi bio na raspolaganju za Portoriko, malo je samo to iskrenuo.

Govorio je selektor Pešić i o odbrani.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

- Odbrana ne počinje od Milutinova, nego od Jovića, odbrana spoljnih mora da bude na nivou, da bi ostali spoljni igrači mogli da izvrše zadatke. Važno u svakoj odbrani je organizacija svakog zadatka. Ako nismo napravili organizaciju, onda nema ništa. Košarka se dosta promenila zahvaljujući pravilima koja su već prisutna. Ekipa koja nađe balans između tih odbrana može da kontroliše sudbinu. Treba primiti što je manje poena iz tranzicije. Realizacija u prvih šest sekundi diže moral protivničkog tima. Mi treba da diktiramo šta se dešava na terenu. Mnogo je važno imati balans između prednje i zadnje linije. Videli ste kako je Milutinov odigrao izvanredno. O njemu se priča u Evropi, ne zbog napada, nego ima balans između napada i odbrane. Ne možemo toliko da treniramo, ali šta je tu je.

Na kraju, pomenuo je i sjajnog Dušana Ristića.

- Nije on zamena. On je igrač koji znamo šta može. Ristić je to pokazao. Bez njega da li bismo mi uopšte došli ovde. On je drugačiji centar od Milutinova i Petruševa i to je dobro, da imamo različite profile na različitim pozicijama. Volimo da Dušan bude bolji ispod koša, ali to je kad uđe sa klupe. Treba mu da uđe u ritam. On je nama veoma važan. Zadovoljan sam, a može mnogo bolje.

BONUS VIDEO:

02:03

Bogdan Bogdanović posle pobede nad Kinom

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.