PEŠIĆ IMA DŽOKERA ZA MUNDOBASKET: Možda smo izgubili Jokića, ali smo dobili potencijalnu SENZACIJU SP
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

NAPRED, ORLOVI

PEŠIĆ IMA DŽOKERA ZA MUNDOBASKET: Možda smo izgubili Jokića, ali smo dobili potencijalnu SENZACIJU SP

Posle Akropolis kupa, svima je jasno o kakvom igraču se radi

Objavljeno: 15:47h

I dalje nije poznat konačni spisak košarkaške reprezentacije Srbije za Mundobasket, a selektor "orlova" se Svetislav Pešić se suočava sa velikim problemima.

Međutim, navijači, kao i deo košarkaške javnosti veruju da će se reprezentativci prikazati u dobrom svetlu.

Proslavljeni srpski košarkaš Žarko Paspalj je u intervjuu za Informer rekao kako Srbija može predstojećem Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Kaže da poraz od Italije u pripremnoj utakmici na Akropolis kupu u Atini neće poremetiti ekipu, za koju veruje da će iz dana u dan napredovati, sve do početka turnira.

Žarko Paspalj
Žarko Paspaljfoto: Starsport©

- Gledao sam Akropolis kup i taj meč protiv Italije. OK, mora da se prizna da nije bilo ništa specijalno, ali mora i da se uzme u obzir da je to bio meč u trenutku kada ekipa nije dovoljno uigrana. Možda vremena nema mnogo do početka Svetskog prvenstva, ali kako je nama, tako je i ostalima. Sve u svemu, kada se u obzir uzmu obe utakmice i protiv Grčke i protiv Italije, nije to izgledalo loše. Može i bolje i siguran sam da će biti - kaže Paspalj.

Proslavljenom asu je za oko zapao jedan reprezentativac Srbije za koga veruje da će biti pravo otkrovenje Svetskog prvenstva. - Ono što je najveći dobitak utakmice protiv Italije na Akropolis kupu je igra malog Nikole Jovića. To je, pa recimo, najbolja stvar sa turnira. On onoliki koliki je može da pokrije više pozicija u timu, pogotovo te koje su nam neophodne. Videlo se da nema utakmice u rukama i nogama, ali vidi se ogroman napredak za tih godinu dana u Americi. To za ljude koji prate košarku nije ništa novo i iznenađujuće, ali možda jeste za ljude koji nisu u materiji - dodaje Paspalj.

Polonara i Jović
Polonara i Jovićfoto: Starsport

Nastavio je legendarni as dodaje da bi u izostanku Jokića upravo Jović mogao da dobije značajniju ulogu. - Bilo bi lepo da je tu Jokić i onda bismo mogli da kažemo da smo pokriveni na svim pozicijama. Ipak, Jović bi mogao da ima pristojnu ulogu i mislim da je krajnje neophodan za reprezentaciju. Igra pristojno odbranu, ima ogroman raspon ruku i neverovatno je napredovao u Americi za godinu dana. Može da bude jako bitan faktor za naš tim - dodaje Paspalj.

Nema dilemu da je uloga lidera, koja je dodeljena Bogdanu Bogdanoviću, u pravim rukama. Dodaje i da je ovo borbena ekipa, koja se neće predati bez obzira na ime rivala. - Voljni momenat i borba će da budu na zavidnom nivou. Tu se ne postavlja pitanje. Tu Bogdan prednjači, ali i ostali mogu da povuku. Mislim da taj segment uopšte ne treba da nas brine - ističe Paspalj.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: Starsport©

Predviđa legendarni košarkaš i visok plasman "orlova" u Manili. Veruje da neće imati problema u grupnoj fazi, gde se nalaze ekipe Kine, Južnog Sudana i Portorika. - Jedno su prijateljske, a drugo zvanične utakmice, ali mislim da nećemo imati problema u grupnoj fazi. Mislim da ćemo tih nekoliko utakmica proći u laganom ritmu. E onda će krenuti nešto zahtevnije, pa veoma zahtevne utakmice. Mislim da će strašno veliku ulogu imati šut. Ako nam bude dan, mislim da možemo protiv svih. Imam utisak da možemo još čvršće da igramo u odbrani. Ljudi ovde se često pitaju i stalno nas brine da li imamo kvalitet. Mislim da imamo i da je plasman među četiri ili pet reprezentacija izvodljiv. Uz angažovanje svih igrača, možemo do medalje - zaključuje Paspalj.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.