OVO ZANIMA SVE U SRBIJI! Najljući rival "orlova" objavio KONAČAN SPISAK za Mundobasket!
Srbija - Italija, Foto: Starsport

nema više dileme

OVO ZANIMA SVE U SRBIJI! Najljući rival "orlova" objavio KONAČAN SPISAK za Mundobasket!

Đanmarko Poceko doneo odluku

Objavljeno: 11:01h

Selektor Italije, Đanmarko Poceko je odredio konačnih 12 igrača za predstojeći Mundobasket!

"Azuri" su deklasirali selekciju Portorika sa 98:65 u pripremnom meču, a to je bio ujedno oproštaj Điđija Datomea od publike u Italiji.

Datome (38) je postigao pet poena u svojoj poslednjoj utakmici u svojoj zemlji, ali su Simone Fontekio i Gabrijele Procida dali po 16 poena, dok su ih sledili Mateo Spanjolo (15) i Stefano Tonut (10).

Na kraju meča, trener Đanmarko Poceko je napravio poslednje rezove pred Svetsko prvenstvo koje će početi 25. avgusta. Tomasu Voldetensaeu i Guljelmu Karuzu je dozvoljeno da napuste kamp. Stoga je izabrano 12 Azura koji će učestvovati na FIBA Kupu 2023. na Filipinima:

Đanmarko Poceko
Đanmarko Pocekofoto: Starsport

Điđi Datome Marko Spisu, Stefano Tonut, Nikolo Meli, Simone Fontekio, Đampaolo Riki, Mateo Spanjolo, Akile Polonara, Muhamet Diouf, Luka Severini, Gabrijele Prosida, Alesandro Pajola.

Azuri će imati dva dana odmora i biće u Rimu u sredu da bi 17. avgusta otputovali za Aziju. Prva stanica će im biti u kineskom Šenženu, na poslednje dve prijateljske utakmice pre debija na Svetskom prvenstvu. Igraće sa Brazilom 20. avgusta i sa Novim Zelandom dan kasnije. Moguće je ukrštanje sa Srbijom u drugoj grupnoj fazi, a Italijani su odneli pobedu u pripremnom meču na Akropolis kupu.

Bonus video:

03:07

Pešić o otkazivanjima igrača

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.