FIBA NAPRAVILA NOVI PRESEK: Evo na kom se mestu nalazi Srbija kada je reč o favoritima na Mundobasketu! (FOTO)
Detalj sa utakmice Grčka - Srbija, Foto: Starsport©

loše vesti

FIBA NAPRAVILA NOVI PRESEK: Evo na kom se mestu nalazi Srbija kada je reč o favoritima na Mundobasketu! (FOTO)

Ono što posebno iznenađuje jeste visoko četvrto mesto koje zauzima Slovenija

Objavljeno: 13:48h

Košarkaška reprezentacija Srbije priprema se za Svetsko prvenstvo koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji, a desetaak dana pred početak takmičenja FIBA je objavila novu listu favorita.

Kada je reč o Orlovima, FIBA je izabranike Svetislava Pešića postavila na devetu poziju, što je za jedno mesto gori plasman u odnosu na osmo mesto koje nam je dodelila na prethodnom preseku.

Ono što iznenađuje jeste visoko četvrto mesto koje zauzima Slovenija uprkos porazima od Grčke i Španije, kao i posle povrede Vlatka Čančara. Kada je reč o rivalima potencijalnim rivalima Srbije na Svetskom prvenstvu, Italija je sada pretekla Orlove i "kočila" za odličnih pet mesta i sada je na osmom mestu favorita za osvajanje takmičenja.

Takođe, Dominikanska Republika se popela na deseto mesto posle objave da će Karl Enotni-Tauns zaigrati za njih.

Kada je reč o favoritima, Sjedinjene Američke Države su prve, Francuska je druga, Australija treća, a Nemačka je na petom mestu. Španija je trenutno na šestom mestu, a Kanada sedma.

Naravno, ovaj plasman ne mora ništa da znači jer smo proteklih godina bili među glavnim kandidatima za osvajanje takmičenja, ali je pritisak favorita, između ostalog, uticao na loš plasman.

BONUS VIDEO:

00:44

Košarkaši Srbije nameštaju nišanske sprave

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.